Windows 2012 server R2 VirtualBox'ta açılmıyor

CallMeL3gends

Centipat
Daha fazla  
Windows'un kendi resmi sitesinden ISO dosyasını indirdim ve sorunsuz bir şekilde kurdum. Kurulumda 8092 MB RAM 4 işlemci ayırdım. Daha sonra açtım normal Windows kurulma ekranı geldi. Açtım gayet normal şekilde açıldı. Ama açıldıktan sonra.

1720530105439.png

Ekrana bu geldi.

Ne yapmalıyım?

Kapatıp tekrar açmayı denedinmi

iso dosyasının sorunsuz bir şekilde yüklendiğinden eminmisin

Windows Server 2012 R2'yi VirtualBox'ta açmaya çalıştığında karşına gelen ekran aslında bir sorun değil farklı bir kurulum seçeneği Server Core deniyor buna yani grafik arayüzü olmayan sadece komut satırıyla yönetilen bir tür Eğer görsel bir arayüze ihtiyacın varsa buradan iki seçeneğin var Birincisi Server Core'u normal Windows Server'a dönüştürmek Bunun için PowerShell veya DISM komutlarını kullanabilirsin biraz teknik bilgi gerektiriyor ama internette kolayca bulabilirsin adımlarını İkinci seçenek ise sanal makineyi baştan kurmak Bu sefer kurulum sırasında "GUI ile sunucu" seçeneğini seçerek normal Windows Server'ı kurabilirsin
Eğer bu yöntemlerden biriyle sorunu çözemezsen birkaç şeyi daha kontrol etmeni öneririm VirtualBox'ın güncel sürümünü kullandığından emin ol eski sürümler bazen sorun çıkarabiliyor Sanal makinenin ayarlarını da gözden geçir yetersiz bellek veya işlemci de bu tür sorunlara yol açabiliyor Bir de indirdiğin ISO dosyasının sağlam olduğundan emin ol belki farklı bir kaynaktan tekrar indirmeyi deneyebilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı