Windows 32 64 Bit Bellek Limiti

• Konuyu başlatan Mert
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.211
Makaleler
9
Merhaba arkadaşlar. Bugün MSDN'de gezinirken bir yazı buldum. Hemen linkini göstereceğim.

Memory Limits for Windows Releases (Windows)

Şimdi burada görüldüğü gibi 32 bit işletim sisteminde belirli sınırlar var. Şimdi anlamadığım nokta şu. Benim bildiğim 32 bit 4 GB RAM desteği donanımsal bir konu. Ama bunun Windows'un Kernel'ı ile ilgili olduğunu düşünmedim. Sizce donanımsal mı ?

Ben bu sınırların PC satılırken kullanıldığını düşünüyorum. Ben imzamdaki külüstürü alırken Windows Vista Starter vardı. Ve bu belgeye göre sadece 1 GB RAM sınırı var. Markette de gördüm zaten. 2 GB RAM olunca Home Basic komuşlar. O zamanlar toplama PC kuracak aklım yoktu :D Bugün de bu durum böyle.

Yazıda bir not var:

Limits greater than 4 GB for 32-bit Windows assume that PAE is enabled.

32 Bit Windows sürümlerinde 4 GB üstü limitlerde PAE'nin devreye sokulmuş olduğu farz edilir.

Peki PAE nedir?

Physical Address Extension (Fiziksel Adres uzantısı / PAE) x86 işlemcilerin desteklenen Windows sürümlerinde 4 GB'tan daha fazla belleğe erişmesini mümkün kılan bir işlemci özelliğidir.

Yani 4 GB limitin aşılması için önce donanımın bunu desteklemesi gerekiyor... Sonra iş işletim sistemine düşüyor... Forumdaki herkesin bu konuyu bilmesini bekleyemeyiz. Kullanıcıları bilmedikleri konuda yorum yapmaması ise Technopat Okuruna yakışan bir şey bence :) Ne kadar çok konuştuğundan ziyade nerede ne konuştuğun daha önemli bence :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı