Windows 7 32 Bit bilgisayarı 64 Bit yapmaya çalışırken 0xc0000098 hatası

ahmattr

Decapat
Evde eski bir bilgisayarım vardı. Daha önceden bilgisayarcıya götürüp donanımsal eklenti yapmıştık. Dolayısıyla işlemcim (Intel Pentium 2.80 GHz) ve 4 GB RAM ile 64 bite yükseltebiliyordum. Bunun için bir kurulum USB'si hazırladım. USB'de sorun yoktu. Diğer bilgisayarıma rahatlıkla yükleyebildim. Fakat dosyalar kurulum için hazırlanıyor bölümünde 0xc0000098 hatası alıyorum. Aynı şekilde Ubuntu kurmaya çalışırken de dosyalar ayıklanıyorken 15 hata bulduğunu söyleyip kurmama izin vermiyordu. Aynı zamanda içinde bir sürü fasa fiso olduğu için diskleri biçimlendirdim. Dolayısıyla içindeki Windows 7 işletim sistemi de gitti. Şu an içinde işletim sistemi yok ve hiçbir şekilde kuramıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim (。_。).

İşlemciniz bu sanırım hocam. Baktığım da Intel 64 desteğinin olmadığı, yönerge setinin 32-bit olduğunu görüyorum. Yani 64-bit işletim sistemlerini desteklemiyor bu işlemci. Yine de emin olmamız için tam modelini söylemeniz şart işlemcinin.

İşlemciniz bu sanırım hocam. Baktığım da Intel 64 desteğinin olmadığı, yönerge setinin 32-Bit olduğunu görüyorum. Yani 64-Bit işletim sistemlerini desteklemiyor bu işlemci. Yine de emin olmamız için tam modelini söylemeniz şart işlemcinin.

Hocam Core 2 Duo T5450 destekliyordu hocam galiba bütün Core 2 Duo'lar destekliyor.

Hocam Core 2 Duo T5450 destekliyordu galiba. Bütün Core 2 Duo'lar destekliyor.
Core 2 ailesi ile 64-bit desteği gelmişti zaten. Ondan önce AMD Athlon 64 vardı. Pentium 4'leri öyle bir tokatlıyordu ki bir ara bakkallarda satılacak kıvama gelmişti Pentium 4. Intel'de cevap olarak Core 2 serisi işlemcileri çıkardı. O günden beridir de Core adı altında çıkarıyorlar işlemcilerini. İlk Core Duo'lar 32-bit bu arada. Core Duo var bir de Core 2 Duo'dan önce çıkan.

Core 2 ailesi ile 64-Bit desteği gelmişti zaten. Ondan önce AMD Athlon 64 vardı. Pentium 4'leri öyle bir tokatlıyordu ki bir ara bakkallarda satılacak kıvama gelmişti Pentium 4. Intel'de cevap olarak Core 2 serisi işlemcileri çıkardı. O günden beridir de Core adı altında çıkarıyorlar işlemcilerini. İlk Core Duo'lar 32-Bit bu arada. Core Duo var bir de Core 2 Duo'dan önce çıkan.

Core 2 Duo'yu diyorum hocam mesela ayrı sürümleri var Core 2 solo Core 2 Duo Core 2 Quad.

Evde eski bir bilgisayarım vardı. Daha önceden bilgisayarcıya götürüp donanımsal eklenti yapmıştık. Dolayısıyla işlemcim (Intel Pentium 2.80 GHz) ve 4 GB RAM ile 64 bite yükseltebiliyordum. Bunun için bir kurulum USB'si hazırladım. USB'de sorun yoktu. Diğer bilgisayarıma rahatlıkla yükleyebildim. Fakat dosyalar kurulum için hazırlanıyor bölümünde 0xc0000098 hatası alıyorum. Aynı şekilde Ubuntu kurmaya çalışırken de dosyalar ayıklanıyorken 15 hata bulduğunu söyleyip kurmama izin vermiyordu. Aynı zamanda içinde bir sürü fasa fiso olduğu için diskleri biçimlendirdim. Dolayısıyla içindeki Windows 7 işletim sistemi de gitti. Şu an içinde işletim sistemi yok ve hiçbir şekilde kuramıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim (。_。).
Ne oldu sonuç? Merak ettiğim için soruyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı