Windows 7 32 bit ve 4 GB RAM

Madsonik55

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımı parçalar alarak güçlendireceğim. Fakat bütçe olarak sıkıntım var ne de olsa öğrenciyiz :) Power Supply 300W, alacağım ekran kartı ise Asus R7 240. Araştırdım, bazı hesaplamalar yaptık yetiyor. Ben de PSU değiştirmek yerine RAM alacağım. Bilgisayarımda Windows 7 32 bit işletim sistemi var. Şuanda 2GB RAM(DDR2) var, alınca 4 olacak. Ama Windows 7 32 bit sistemi 4GB ram desteklemiyor diye duydum. Desteklemiyor mu? Desteklemiyorsa ram almamın faydası olur mu? Çünkü desteklemiyorsa PSU eski olduğu için ve aklımda soru işareti kalmasın diye RAM yerine PSU alacağım.

Her ihtimale karşı tüm sistem elemanlarınızı yazarsanız hocam ona göre daha rahat bir değerlendirme yapılabilir.

Hocam bilgisayarla yeni ilgilenmeye başladım, çok bir bilgim yok. Neyi isterseniz onu atabilirim ama net söylerseniz :D Birde şunu buldum 64 bit desteği var diyor ama tüm parçalar için geçerli midir bu?
Adsız.png

İşlemcinin 64 bit uyumlu. Cpu-Z indirip programı açın motherboard ve memory sekmelerinin resmini çekip buraya atın. Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı ve bütçenizi de yazarsanız tamamdır. :)

İşlemcinin 64 bit uyumlu. Cpu-Z indirip programı açın motherboard ve memory sekmelerinin resmini çekip buraya atın. Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı ve bütçenizi de yazarsanız tamamdır. :)

Bilgisayarıma RAM ve Ekran kartı takviyesi yapacağım. Asus veya MSI'in R7 240 modelini alacağım. (Ram ve Ekran kartı 300 lira tutuyor, bunun dışında sisteme bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum eğer 64 bit desteklemez isede ramı 1 GB alabilirim) Ram şuan 2 fakat alınca 4 olacak. 32 bit işletim sistemi 3.25 gb olarak görüyor galiba. Bende bu yüzden 64 bite geçmek istiyorum. LOL, CS:GO ETS2 VE MB, Dirt 3 gibi oyunlar oynayacağım. Buyrun istediğiniz yerlerin fotoğrafları :)
ı:
2.png
3.png
Adsız.png

Anakartınız 8 GB' a kadar RAM destekliyor. R7 240 ekran kartını da güç kaynağınız besleyebilir. RAM eklemesi yaparsanız 64 bit işletim sistemi kurun yoksa windows 3.25 GB görür geri kalan belleği kullanamazsınız. Oyunlara gelince LOL ve CS GO oynamadığımdan bilmiyorum ama ETS 2 ve Dirt 3 çok fazla işlemci sömürmeyen oyunlar ama işlemciniz eski olduğundan sorun çıkarır mı çıkarmaz mı denemeden bilemeyiz. Eğer bütçeniz varsa 1000-1500 TL civarına sıfırdan bir kasa önerebilirim size ?

Anakartınız 8 GB' a kadar RAM destekliyor. R7 240 ekran kartını da güç kaynağınız besleyebilir. RAM eklemesi yaparsanız 64 bit işletim sistemi kurun yoksa windows 3.25 GB görür geri kalan belleği kullanamazsınız. Oyunlara gelince LOL ve CS GO oynamadığımdan bilmiyorum ama ETS 2 ve Dirt 3 çok fazla işlemci sömürmeyen oyunlar ama işlemciniz eski olduğundan sorun çıkarır mı çıkarmaz mı denemeden bilemeyiz. Eğer bütçeniz varsa 1000-1500 TL civarına sıfırdan bir kasa önerebilirim size ?

Maalesef öğrenciyiz :) Şuan o kadar bütçem yok. Zaten 1 2 sene için alıyorum. Üniversiteye geçerken bir laptop almayı düşünüyorum :) Yardımlarınız için teşekkürler sağolun:)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı