Windows 7 64 bit kurulumda Windows cannot be installed to this disk hatası

Özkan SAKA

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma BIOS güncelleştirmesi yaptım. Bir sonraki gün format atayım dedim fakat disk biçimlendirme bölümünde Next yazısı yok. "Windows cannot be installed to this disk." Diye hata alıyorum. 32 Bit sorunsuz yükleniyor. Ama 64 Bit'te bu hatayı alıyorum. Lütfen yardım.

mbr_disk_install_error.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yapacağım? BIOS sıfırlamayı detaylıca anlatır mısınız acaba? Bilgisayarım HP P6710TR.

Bilgisayarı açarken alt tarafta BIOS'a nasıl gireceğin yazar. O tuşa devamlı basıcaksın BIOS ekranı gelecek ve sonra BIOS Optimized Default yazması gerekir. Ona basacaksın ve Yes deyip Save Exit diyeceksin.

Bunları yaptıktan sonra bilgisayarımda herhangi bir hata gelir mi? Sorunum çözülür mü?

Sorunun çözülebilir hiçbir hata gelmez merak etme. Tabi BIOS ayarlarıyla oynamazsan. (y)

Tabi yüklenemez çünkü disk seçim penceresinde Windows'un sığacağı bir disk seçmelisiniz. Bölümleri biçimlendirmeyi unutma! (Dosyaların silinir.)

Öncelikle Windows'un sığacağı bir bölüme kurulum yapmanız gerek. Ancak Windows 7 değil, 8.1 kurun. MBR bölüm tablosundaki HDD'nize UEFI kurulumu yapmak istiyorsanız HDD'yi sıfırlayıp GPT yapmanız gerekecek. Dosyalarınız önemliyse normal kurulum yapın.

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı