Çözüldü Windows 7 8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3,90

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dewil26tr

Megapat
Daha fazla  
İyi aksamlar arkadaşlar.

Öncelikle belirteyim sistemim Windows 64 bit ultimate. Bilgisayarı topladım toplayalı bu sorun ile uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim. Forumdaki bu tarz olan tüm konuları okumuşumdur muhtemelen ama çözüme hiçbiri götürmedi. RAM'leri garantiye gönder diyecek olanlar içinde PC'yi vatan bilgisayarda toplattım muhtemelen orada RAM'ler takılırken birinin sağ alt tarafı soyulmuş yani garanti kabul etmedi 2 kez.

Sorunum başlıkta da yazdığı gibi 2 modül 2x4=8GB şeklinde olan RAM'lerime tüm bilgisayarın infosunu çıkaran programlardan (CPUZ, HWMonitor vb..) baktığım zaman 8 GB olarak görüyor ama bilgisayarım sağ tık özellikler dediğimde 8GB RAM (Kullanilabilir miktar 3,90) olarak gösteriyor. Denediğim yolları yazayım ona göre bir önerisi olan olursa yazar.

Asus M5A97 R2.0 anakart kullanıyorum ve genel olarak bu anakart modelini kullananlar açmış bu tarz konuları ama çözüm bulamadım şu zamana kadar.

Denediğim yollar;
  • BIOS'ta RAM'ler ilk ekranda 4GB olarak gözüküyor, Advanced menüsünde 1 ve 3. slota takılı 4-4 şeklinde gözüküyor.
  • Memtest+ programıyla 3 saat test yaptırdım hiçbir hata bulmadı.
  • Msconfig ayarını yaptım işe yaramadı.
  • 1-3 dual kit halinde takılı RAM'ler yer değiştirdim işe yaramadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici ekran kartımı yoksa dahili hd graphic mi kullanıyorsun? Çünkü RAM'in bir miktarı HD Graphics'e gitmiş olabilir.

Peki başka bir RAM denedin mi ? Bugün başıma geldi. Bilgisayara RAM taktım PC açıldı ama görmedi, slot değiştirdim gene aynı diğer slottaki RAM başka marka sadece onu gördü. Benim tavsiyem 8 GB tek modül bir RAM alıp denemen.

Diğer 4x2'leri sahibinden.com üzerinden sat gitsin sıkıntı mı :) Memtest86 ile testte sorun çıkmamışsa sat gitsin dediğim gibi.

Başka bir RAM ile denemedim ama başka anakartta sıkıntılı olan RAM'i denedim, yine aynı sıkıntıyı yaptı. Bir arkadaşım yeni PC topladı MSI Gaming anakartlı, aynı model Hyperx Savage 2x4 RAM'ler mevcut onda da, benim sorunlu RAM'i takınca BIOS'ta 12 GB olarak gördü ama bilgisayarım sağ tık özelliklerde 12 GB (Kullanilabilir 7,95 ) olarak gördük. Daha sonra benim RAM'i cıkarınca onun 2x4=8 GB olan RAM'leri tam olarak görürken o da aynı benim gibi kullanilabilir 3,90 olarak görmeye başladı. 1-2 kez RAM slotlarının yerini değiştirince tam olarak 8 GB'yi gördük.

Benim tek modül 4 GB olan RAM'i bilgisayara tek olarak bağladığımda bilgisayar kendini başlatmıyor. Eğer bozuksa diye bir kuşkum o olduğu için satma taraftarı değilim. @Silinen üye Yanıtın için teşekkürler.

Hiç takip etmedim ama 8 GB kadar kullanan oyun var mıdır ki? GTA 5 felan yüklü onunla deneyebilirim. @Silinen üye Yanıtın için teşekkürler.

Yahu sorun çözülmüş neyi tartışıyorsun sen arkadaşım. RAM'in arızalı veya RAM'ler anakart seçiyor. Her Anakart RAM seçer bu genel kültür gibi bir bilgidir. Git uyumlu RAM al burada bizim vaktimizi harcatma boşuna :)

Aynı anakart sahibi ve aynı RAM sahibi kişilerde tam olarak 8 GB görürken benim bilgisayarımda neden görmüyor ? Ayrıca modülün biri görüyor diğerini beğenmemiş mi ? Diyelim ki arızalı peki neden BIOS'ta ve Memtest'te sıkıntı göstermiyor ? RAM'ler herhalde canı istediği kişiye çalışıyor ? Senin söylediğinden bu çıkıyor. Cevap atıp değerli vaktinde atomu parçalamana engel olduğum için özür dilerim :) Cevap yazma zorunluluğun yok @Silinen üye

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı