Windows 7 Admin Sorunu

• Konuyu başlatan REPTILE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.404
R

REPTILE

Ziyaretçi
PC yeni formatlı, tek kullanıcı benim. Dosya silmek isteyince yönetici olmalısınız diyor. Tüm çözüm yöntemlerini denedim, hiçbiri işe yaramadı. Ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın dediğin yapın, eğer tek kullanıcı siz görünüyorsanız tek çare format diye biliyorum. Çünkü Windows'da standart kullanıcı hesabından yönetici hesabına geçemiyorsunuz.

Administrator hesabı üzerinden yönetici yetkisi verebilir.

Yönetici yetkisi verebilir onu ben de biliyorum ama hala standart kullanıcı olarak görünür. İleride sorun olmaması açısından Administrator yetkisi verip UAC'yi devre dışı bırakmak çözüm olabilir ama direk
yönetici hesabına sahip olmak istiyorsanız format atmalısınız.

O zaman arkadaş sizin dediğinizi yapsın ve sonucu buraya yazsın biz de öğrenmiş olalım.

Standart kullanıcı da olsa sistem dosyaları hariç masaüstü,belgeler içindeki dosyalarda silme yetkisi olur. Bence biz buraya çözümler yazmaya çalışacağımıza REPTILE sorunu daha ayrıtılı anlatıp tüm denediği yöntemleri söylemeli diye düşünüyorum.

Şöyle anlatayım eskiden W7 kullanıyordum tekrar W7 kurdum Windows.old dosyasını eskiden rahatça siliyordum bu sefer silmedi o zaman anladım işlerin ters gittiğini . Tek kullanıcı benim standart ve admin kullanıcı olarak geçiyor ama program kurup silemiyorum ayrıca yetki verip kaldıramıyorum çünkü ne yaparsam yapayım REPTILE size izin vermelidir diyor kendime nasıl izin vericem anlayamadım :)

Kullanıcı hem standart hem de admin olarak gözüküyor ise standart kullanıcı da izinler tam denetimde olmadığı için NTFS izinlerinde admin izinlerine baskın geliyordur. Administrator hesabınız devre dışıdır büyük ihtimal, aktif edebilir misin hatırlamıyorum eğer ki aktif edebilirsen Administrator hesabından kendi kullanıcını standart kullanıcı grubundan çıkarmayı deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı