Windows 7 Çalışmaya Durduruldu Hatası

Muhammed Şen

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

Windows 8 bir bilgisayarım aldım fakat herhangi bir oyun yüklediğimde, oyun bir anda kapanıp "çalışmayı durdurdu" hatası vermekte. Veri yürütme engellemesi gibi benzeri şeyler denememe rağmen yine aynı hatayı almaktayım. En son kurduğum Windows 7'dir. Sizlere güvendiğim için bu konuyu açmış bulunmaktayım. Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun Windows 7'de de var. Bu sorun anlamı şu;

Sistemin oyunu (vb.) açamıyor, yetmiyor.
Açtığın oyun (vb.) eksik veya yarım yüklenmiş.

Bu yüzden çalışmayı durdurur ve "Sizi bilgilendireceğiz" der. Ama hiçbir cevap gelmez.

O cevap çoğu zaman gelir. Ama tabi sizin raporu yollamanız gerekir. Raporu yoladığınızda sistemin sağ alt kısmında, bayrak kısmında bir uyarı çıkar. Ama bu bilgi İngilizce olduğundan ülkemizde çoğu kişi çözümden anlamaz.

Bu sorunların en büyük nedeni de programları güncellemeyen, bilgisayarların ve çalışma mantığını bilmeyen kullanıcılardır ki bizim de amacımız onları bilgilendirmektir.

Birçok oyunda bu sorun varsa bilgisayara kurduğun çöp programlardan kaynaklanıyor. Kullandığın porgram ve sürücüleri güncelle ama her şeyden önce kendini güncelle.
Recep bey acaba işletim sistemi değişikliğinde biosunda güncellenmesi gerekliliği var mıdır ? Win7 ultimate 64bt kullanıcısıydım. Şimdi win8.1pro 64 bt aldım. Anakartım asus sabertooth x58.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı