Çözüldü Windows 7 format yükleme tamamlanıyor...

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Roronoa Zoro

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2012
Mesajlar
23
Merhaba arkadaşlar şu an bir Laptop'a Windows 7 kurmaya çalışıyorum. Bu cd ile daha önce sorunsuz şekilde format atmıştım başka Pc'ye. CD'de çizik yok ama ortalama 1 saati geçkindir yükleme tamamlanıyor kısmından ilerisine gitmiyor. Fare çalışıyor herşey çalışıyor, ama uzun süre beklememe rağmen hala yükleme tamamlanıyor yazısı çıkıyor.

PC'yi kapattım bilgisayar beklenmedik şekilde başlatıldı veya beklenmeyen bir hatayla karşılaştı. Windows yüklemesi devam edemiyor. Windows'u yüklemek için bilgisayarı yeniden başlatmak üzere tamama tıklatın ve yüklemeyi yeniden yapın diyor. Ama hep bu soruyu veriyor. Tamam diyorum, CD'yi koyuyorum yok. Laptop açılınca koyuyorum, yok, açılmadan koyuyorum, yok. Bu nasıl başlar arkadaşlar ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dvd'ni yeni bir DVD'ye çekerek tekrar dene. Bu tarz medyalar çabuk bozulabilen gereçler. 2. olarak, HDD'ye işletim sistemi kurmadan önce veriler RAM'de depolanır. RAM'lerinde sorun olabilir. RAM'lerinin yerini değiştir. Birini çıkart birini tak dene. Onlarda bir sorun olabilir. 2. olarak Bios'ta Boot Settings kısmına gir. 1. CD/DVD 2. HDD yap.

Gene olmazsa Bios menüsünden ayarları sıfırlamayı dene. Sonuçları buraya yazarsan, herkes faydalanır.

Ekleyeyim bir de harici DVD okuyucu ile dene. O kısımda takılmasının sebebi optiğin DVD'yi okuyamaması olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlgine teşekkür ederim. DVD'ye çekmek yerine Yeni DVD buldum. Hem attığım 64 hem de 34 Bit'ten olmadı. Laptop olduğu için RAM'lere bakamıyorum. BIOS'a girmeye çalıştığım zaman BIOS'agirmiyor. Açılışta verilen hatayı sonra vermek yerine, BIOS ekranı gelmesi gereken zamanda aynı hatayı veriyor.

Hatta yukarıda yazıldığı gibi şöyle Bilgisayar beklenmedik şekilde başlatıldı veya beklenmeyen bir hatayla karşılaştı. Windows yüklemesi devam edemiyor. Windows'u yüklemek için bilgisayarı yeniden başlatmak üzere tamama tıklatın ve yüklemeyi yeniden yapın diyor.

PC'de masaüstüne kopyaladım, sorunsuz kopyaladı. Ben ne yapmalıyım BIOS'a girmenin başka yolları da var mı ?

Ben Delete tuşu ile giriyorum. Lütfen yardımcı olun Laptop benim olsa amenna ama arkadaşın. Bu yüzden bu kadar aceleci davranıyorum.


Windows bellek tanılama aracını başlattım. Oradan bir sonuca ulaşabilir miyim acaba ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'a girmek için kullanılan tuş standart değil. Sende ''Del'' tuşu ile açılırken arkadaşında farklı olabilir. Bilgisayarı açtığında zaten ''Bios'a girmek için X tuşuna basın'' der.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlgine tekrar teşekkürler. Acer eMachines D730G.

BIOS'a girdim 1. CD/DVD yaptım sıkıntı çıkarmadı. İlerledi ama meraklıyız ya bilgisayarı onar dedim. Eski haline döndü. Ne değişmiş olabilir ? Tekrar 1. CD/DVD yaptığım halde böyle bir sıkıntı verdi. Ne gibi değişiklik vardır ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum onarmayacaksın. Disk bölümlerini silip, tekrar Windows kuracaksın. BIOS'u Default yani fabrika ayarlarına al 1. CD/DVD 2. HDD olmak zorunda.
 
Haydi mavi ekran geldi; ne oluyoruz ya tırsmaya başladım ben bu laptop'tan.


USB/HDD var onu mu diyorsun ?

- - - Güncellendi - - -

Dediğinizi yaptım olmadı ama ilk başta sadece CD/DVD yaptım oldu. Gittim ileri kur diyeceğime bilgisayarı onar dedim işi bozduk sonra. Dediklerini yaptım yine olmadı :(

- - - Güncellendi - - -

Sorun çözüldü. Yardımların için çok teşekkür ederim. Şimdi iş yerindeyim. İş yoğunluğu geçsin çözümü yazmaya çalışacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm basit. 100 MB'lık ilk bölümü ve ardından gelen C sürücüsünü siliyorsunuz. Ardından buradaki alan ile yeni bir bölüm oluşturup buraya temiz bir Windows kuruyorsunuz ;)
 
Sorunun çözüldüğüne sevdim. Nasıl yaptığını anlatırsan, diğer arkadaşlara da kılavuz olur. :)
 
Öncelikle Kaan üstadın bana gösterdiği ilgi, anlayış, sabır, tavır ve yardımları için çok teşekkür ederim. Laptop arkadaşındı beni mahcup bırakmadı sağ olsun.
Verdiği hata şu şekildeydi. Bilgisayar beklenmedik şekilde başlatıldı veya beklenmeyen bir hatayla karşılaştı. Windows yüklemesi devam edemiyor. Windows'u yüklemek için bilgisayarı yeniden başlatmak üzere tamama tıklayın ve yüklemeyi yeniden yapın diyordu ama yeniden başlatınca içinde CD olsun olmasın yine aynı hatayı verip duruyordu.

Çözüm şu şekilde oldu.

En zor kısmı Bios kısmına girmekti diyebilirim Ctrl + Alt+ Esc + F2 tuşları ile girdik. Yukarıda Kaan üstadın yazdığı gibi ama sadece 1.satırı CD/DVD yaptım kaydettim. Sonra Windows Start vermeye başlayınca beklerseniz açılmasını yine aynı hatayı verip kapanıyor, bekleme yapmadan hep Enter tuşuna basınca başka ekran geliyor; o ekranda bir şeyler yükleniyor. Yüklendikten sonra zaten bildiğimiz şekilde format atmaya başlıyoruz. Nereye format atacaksak orayı biçimlendiriyoruz gerisi aynı format atmak gibi. Benim en büyük sıkıntım Bios'a girmemesiydi. Girebilsem zaten Kaan üstad bana yapılacak şeyleri söylemişti 1. CD / DVD 2. HDD olmak zorunda demişti ama ben sadece 1. kısmını yaptım yeterli oldu ama sizin başınıza gelirse böyle şeyler siz ilk baş Kaan üstadın dediği gibi 1. CD / DVD 2. HDD yapın olmazsa benim gibi yapın.

Tekrar teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı