Windows 7 Güncellemeleri Yapılmalı mı ?

ayyas1907

Hectopat
Yer
İstanbul GAZİOSMANPAŞA
Daha fazla  
Meslek
ÖĞRENCİ
Öncelikle meraba arkadaşlar. Size çok kısa 1-2 şey danışmak istiyorum.

1.Bilgisayarı formatladıktan sonra Windows Update bitirene kadar güncelleme yapmayı tavsiye eder misiniz ? Çünkü çoğu kişi bilgisayarı yavaşlattığını söylüyor. Bu konuda sizin görüşünüzü almak istedim.

2.Bilgisayarımla verilen driver CD'lerimi kaybettim. Çoğu kişi marka model yoluyla indirmemi söylüyor ama ben otomatik bilgisayarın bütün driverlerini tarıyan program kullanıyorum. Sizce çok sıkıntı olur mu ? Dediğim gibi Slim Drivers , Drivermagician vb. tarzı programlarla yüklüyorum. Sıkıntı olur mu ? Olmasa da sizin önereceğiniz bir driver kontrol programı var mı?

Şimdiden teşekkürler.

NOT:(: Korsan Yazılım

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıl olmuş 2013 halen güncelleştirmelerin bilgisayarı yavaşlattığını söyleyenler var demek ki. Güncelleştirmelerin amacı bilgisayarın kararlılığını ve güvenliğini arttırmaktır. Bilgisayarı yavaşlatmak değil ! Nereden duydunuz, kim söyledi bilemiyorum ama zerre kadar bilgisi olmadığı ortada. Kim bilir halen XP kullanıyordur bunu söyleyen arkadaş.

Driver'larını model yoluyla indirebilirsin. Senin izlediğin yolla da çok büyük farklılıklar çıkmayacaktır ama üreticinin senin bilgisayarın için özelleştirdiği bazı özelliklerden mahrum kalabilirsin. İstersen sitemizin sunduğu hizmete başvurup driverlarını güncelleyebilirsin.

https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/13029-technopat-driver-guncelleme-hizmeti.html

Windows Xp kullandığım zamanlar güncellemeleri yapmazdım ama windows 7'den itibaren tüm güncelleştirmeleri yüklemeye başladım :)

Peki teşekkürler. Bana korsan yazılımların önüne geçmek için yapılan bir çalışma olduğu söylenmişti daha önce.

Bunu genelde güncelleştirmelerin sürüm notlarını okumayı bilmeyen, bilgisi yetersiz kişiler söyler. Bu kişilerden tavsiye ve bilgi almayın.

Tabi ki yapılmalı. Fakat; Güncellemelerden sonra kayıt defteri temizlenmeli ve CCleaner benzeri program ile güncelleme geçmişi önbelliği silinmelidir. Ayrıca güncelleme yapılmadan önce sistem geri yükleme kapalı olmalıdır. Bunlar yapılmadan yapılırsa hantallaşma ve kasma meydana gelir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı