Çözüldü Windows 7 için nasıl format USB'si oluşturulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zolara06

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim eski bilgisayarımda Windows 7 var ve ona format atmak istiyorum. Bu sitenin Windows 7 ISO'sunu indirdim. Başka ne yapmalıyım?

Çözüm
Rufus indirip USB belleğine yazmalısın.

• Rufus uygulamasını indiriyorsun.
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun seç yerinden.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin. Windows 7, UEFI destekliyor mu bilmiyorum açıkçası.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek. Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.
Sürücüleri kurman gerekli.

Alıntıdır.
Rufus indirip USB belleğine yazmalısın.

• Rufus uygulamasını indiriyorsun.
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun seç yerinden.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin. Windows 7, UEFI destekliyor mu bilmiyorum açıkçası.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek. Windows'u kur.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Sonrası normal Windows kurulumu.
Sürücüleri kurman gerekli.

Alıntıdır.

Çözüm

buradan iso dosyasını elde edersin. İndirip Rufus programı ile USB Belleğe yazarsın bu kadar :)

Buradan ISO dosyasını elde edersin. İndirip Rufus programı ile USB Belleğe yazarsın bu kadar :)

Ben ISO'yu indirdim ama RAR şifresi hatalı diyor yardımcı olur musun?

RAR şifresi: technopat doğru yazdığına emin misin çünkü aynı amaçla 2 gün önce ben de indirdim de :D

Yeni konular

Geri
Yukarı