Windows 7 ile nasıl tanıştım?

649338

Decipat
Makaleler
4
Selam sevgili dostlarım. Biraz maziye gitmek ve nereden gelmişim onu hatırlamak için bu konuyu açtım. Yıl 2016, yeni evimize taşınmıştık. Arabamızın borcu yeni bitmiş, evin borcuna daha çok var. Ben daha 8 yaşındayım. Evde Pentium 4 işlemcili, 1, 5GB RAM'li, Radeon 9600'lü bir sistem var. Oda bizimle birlikte 12.yılına girmişti. Babamın maaşlar o zaman düşük, yeni bilgisayar alacak durum zaten yok. Eve internet ve akıllı bir telefon bile girmemiş. Daha tuşlu kullanıyorlardı. Büyük amcam o zaman yeni bir sistem satın almıltı. Yanlış hatırlamıyorsam GTX660, i5 3330, 8 GB DDR3, 240SSD vardı. Eski bilgisayarlarında Athlon 64 X2, GT310, 1.5GB DDR2, 80HDD vardı. Bakmışlar, bizde durumlar iyi değil, bilgisayar eskimiş, alacak güç yok. En azından yeğeni sevinsin diye eski bilgisayarlarını bize verdiler. Hiç unutmam, okuldan eve gelmişim. Yorgunum. Ödevlerimi öğle arasında yapmışım. Odama girdim. Bir baktım, odada babam bilgisayar oynuyor fakat bir şey eksik. Odada fan sesi yok. Benim Pentium 4 bilgisayar traktör motoru gibi çalışırdı. Bu AMD bilgisayarda ses yok. Babam o gün işe gitmemişti meğerse amcamgile gidip kasayı almış. Bir de 2000'den kalma klavye ve farem vardı. Onları da 2010 model HP marka olanı ile değiştirmiş. Her neyse, babamın yanına geldim, bilgisayarda alışkın olmadığım bir şey var. Açılırken çıkardığı o klasik XP sesi ve arkadaki yeşil çayır yoktu ortada. Ufak bir açılış melodisi ve masmavi bir duvar kâğıdı. Anlam veremediğim bir şekilde büyük olan ikonlar ve başlat menüsünün tuşu yuvarlak olmuş. O zaman Adobe flash Player vardı babam onu yüklüyordu. Sürücüler vs. zaten yüklenmiş. Bilgisayarda tanımadığımda bir oyun var. O oyun ise şimdi vazgeçemediğim bir oyun."Euro Truck Simulator"du.'baba'dedim.'bu oyun mu? Oyunsa nasıl bir oyun?'diye sormuştum. Oda tek tek ne olduğunu anlatmıştı. Vay be. Bu anlattığım olay daha dün gibi aklımda fakat aradan '7'yıl geçmiş. Zaman çabuk geçiyor sevgili arkadaşlar. Kıymetini bilin. Şimdi liseliyim, bitirmeme 2 yıl kaldı. O zaman daha 3.sınıfa yeni geçmiş bir velettim. Öyle böyle derken hala ben Windows 7 kullanıyorum. Bilgisayarım değişti ama bazen o eski bilgisayarlarımın ikisini de arıyorum. Şimdiki Core 2 Duo maalesef özelliklede şimdi hiçbir işime yaramıyor. Her neyse bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Eğer aranızda merak eden varsa bilgisayar ile nasıl tanıtığımıda anlatırım. Onunda tuhaf bir hikayesi var. Şimdilik hepiniz kendinize iyi bakın. İyi akşamlar...

Hayatımda Win 8.1 ve Windows 10 dışı hiç bir Windows işletim sistemi kullanmadım😢

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı