Windows 7 ırql-not-less-or-equal Mavi Ekran Hatası

BordoBereli2344

Hectopat
Yer
ELAZIĞ
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, benim bilgisayarımın önceden 1 GB'lık RAM'i vardı. Sonra 2 GB'lık DDR2 667 MHZ RAM taktım ve sonra Windows 7'yi yükledim.
Home basic oyun oynadıktan 5 dakika sonra falan renkler birbirine girdi ve ardından mavi ekran alıyorum. Konu başlığında belirttiğim gibi hata kodu çıkıyor. En altta da dump physcal memory diye bir sey 0'dan 100'e kadar doluyor. Ne yapmam gerek acaba? Bilen yanıtlayabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, USB belleğe yükledim. Memtest+86 kuruldu, sonra restart attım. Deleteye bastım ama hiçbir şey olmadı. Benim PC bayağı gerilerde. :D Detaylı anlatabilir misiniz? Bir de bilgisayara format atsam düzelir mi?

Tamam onu yapmak istiyordum ben, ama bu mavi ekran hatası gider mi format atınca onu merak ediyorum.
Anakart modelim MSİ MS-7255VMS V11B1.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda mavi ekranın nedenini bilmiyoruz. Format atıp 8.1 kurduktan sonra mavi ekran alırsan DMP uzantılı dosyaları göndereceksin, biz de inceleyeceğiz. Bir de şu Türkçe'ni düzelt yoksa bir sonraki cezan tam 1 ay olacak üzgünüm ki.

F11 ile boot menüye girebilmen gerek bu anakartta.

Merhaba ben bu sorunu bilgisayar tamircisine de ilettim. Windows 8.1'i yüklemek istedim ama anakartımın 8.1 destelemeyeceğini söyledi. Ben de sizin dediğiniz gibi Minidump dosyalarını upload ettim elimden geldiğince işte son 4 Minidump dosyaları;

1drv.ms: Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.

Böyle Bir şey yaptım umarım olmuştur teşekkür ederim.

Birde şunu belitmek isterim bir arkadaşım RAM'i yeni aldıysan mavi ekran'ı o veriyor olabilir dedi.RAM'inin %100 kullan 1 dakika bekle dedi mavi ekran almıyorsan RAM den kaynaklı değildir dedi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı