Windows 7 Keyi ile Windows 10 Etkinleştirme

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Eski bilgisayarımda orijinal Windows 7 Home Premium vardı ama bilgisayarım bozuldu. Ben yazın sistem toplayacağım. Kuracağım bu sisteme Windows 10 yüklediğimde Windows 7 lisansını girersem aktifleşir mi? Teşekkürler.

Windows'u yükseltmeye ihtiyaç duymadan, istediğin PC'ye ait lisansı başka bir bilgisayarda kullanabilirsin. Sadece aynı lisansı 2 makinede kullanamazsın.
Not: Örneğin; Windows 7 Home lisansınız varsa Windows 10 Pro kurmayın. Windows 10 Home kurmanız gerekiyor.

Windows'u yükseltmeye ihtiyaç duymadan, istediğin PC'ye ait lisansı başka bir bilgisayarda kullanabilirsin. Sadece aynı lisansı 2 makinede kullanamazsın.
Not: Örneğin; Windows 7 Home lisansınız varsa Windows 10 Pro kurmayın. Windows 10 Home kurmanız gerekiyor.
Bios'a gömülü lisansları başka pc de kullanmak için Microsoft izin veriyor diyorsunuz, bu yeni bir olay mı ilk defa duyuyorum. Microsoft buna göz mü yumuyor yoksa? İlginç.

Windows 7' de Biosa gömülü lisans anahtarı yok. Windows 7 lisans anahtarı PC kasanın altında. Biosa gömülü lisans anahtarı Windows 8 ile çıktı. Windows 8 ve sonrası için ele alırsak Kişi lisans anahtarını almışsa laptop bozulduğunda Windows lisans anahtarı ile etkinleştirme yapılabilir. Yapılmazsa Windows müşteri hizmetleri aranır, durum anlatılır. Windows müşteri hizmetleri lisans anahtarını kullanılabilir hale getirir. (Sonuçta kişi sadece laptobu değil lisans anahtarınıda satın almıştır. Laptop bozulabilir, bu lisansınızda makine ile gitti denilemez.)

Arkadaşlar ceza yemiştim cevap yazamadım kusura bakmayın. Dediğinize göre, Win7 Home Premium lisansı ile Win10 Pro kuramıyormuşuz. Benim bildiğim bir bilgisayar var, Win7 Pro lisanslı. Kullanıcısı da Win10 yükseltme yapmıyor. Win7 Pro lisansını kuracağım sistemde kullanabilir miyim?

Not: Win7 lisanslı bilgisayar çalışıyor ve kullanılıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı