Windows 7 kurarken "Could not locate 'efi\boot\bootx64.efi' [14] Not Found" hatası

tisortea7

Hectopat
Merhaba, Windows 7 kurarken Could not locate 'efi\boot\bootx64.efi' [14] Not Found hatası aldım. Rufus programı ile MBR olarak yazdırdım Windows 7'yi. UEFI desteği yok biliyorum ama Legacy ile de kurulum yapılmıyor. Ben de UEFI deneyeyim dedim. Kurarken böyle bir hata verdi. Bunun çözümü nedir? GPT olarak yazdırın demeyin çünkü GPT olarak da yazdırdım önceden.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Merhaba, Windows 7 kurarken could not locate 'efi\boot\bootx64.efi' [14] not found hatası aldım. Rufus programı ile MBR olarak yazdırdım Windows 7'yi. UEFI desteği yok biliyorum ama legacy ile de kurulum yapılmıyor. Ben de UEFI deneyeyim dedim. Kurarken böyle bir hata verdi. Bunun çözümü nedir? GPT olarak yazdırın demeyin çünkü GPT olarak da yazdırdım önceden.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

MBR kullanın hocam.

ISO dosyasını nereden indirdiniz? Ultimate hariç UEFI desteği yok diye biliyorum. Ultimate ile UEFI olarak kullanmıştım.

ISO dosyasını nereden indirdiniz? Ultimate hariç UEFI desteği yok diye biliyorum. Ultimate ile UEFI olarak kullanmıştım.
ISO dosyasını HeiDoc adlı sitede bulunan Windows ISO Downloader adlı programla indirdim. İndirirken bir linke gidiyor ve Microsoft'un orijinal Windows 7 ISO'su. Çünkü link "download.microsoft.com" ile başlıyor.

Peki bu sorunu nasıl çözebilirim?

UltraISO ile de deneyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Deneyeceğim teşekkürler.

UltraISO ile de denedim USB belleğe yazdırdım ama yine olmadı. Başka bir yolu var mıdır?

Son düzenleme:
Sistem bileşenleri nedir? Disk kaynaklı da olabilir. Sistemde DVD sürücü var mı?

Sistem bileşenleri nedir? Disk kaynaklı da olabilir. Sistemde DVD sürücü var mı?

Bilgisayar Lenovo Ideapad S145, CD girişi yok, ekran kartı AMD Vega Graphics 3200U, Ryzen 3 ve BIOS'ta Advanced menüsü yok. Eğer BIOS'ta Advanced menüsü olsaydı Vmd'yi kapatıp halledecektim ama olmuyor. USB belleğin içine Intel Rapid Storage Technology Driver'ı atsam bile göz at seçeneğine bastığımda boot (X) diye bir şey var içini açınca da gereksiz şeyler var o yüzden onu da seçemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam. Direkt olarak Windows 7 desteği yok. Alternatif olarak yöntemler var.

Anladım hocam. Direkt olarak Windows 7 desteği yok. Alternatif olarak yöntemler var.
Deneyeceğim bunu, teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı