Windows 7 kurulumunda klavye ve mouse çalışmıyor

@Silinen üye insanlara düşünce mantığı ile yardım etmeye çalışıyorsunuz. Size hatalarınızı söylüyorum:
1. Kaby Lake işlemciler Windows 7 ile performansı düşük şekilde çalışmıyor. Chipset sürücünüzü kendiniz kurarsanız hızınız artıyor. Kurmazsanız %70 az performans alıyorsunuz bunu ilk mesajımda söylemiştim sebebi Windows 7'nin tüm çekirdekleri tanıması için sürücüye ihtiyaç duyması. Sürücü kurulunca performans her yönüyle aynı olacaktır.

2. N11'deki lisanslar çalıntı değil. Sadece Microsoft'un şirketlere reklam amaçlı sattığı orjinal ve ücretsiz lisansları yasadışı şekilde alıp satan kişiler yüzünden fiyatlar bu denli düşük.

3. N11'den key almak yerine dijital aktivasyon yapmak tamamen saçmalık. Dijital aktivasyon aracınız virüslü ise sistem çekirdeğine virüs bulaştırabilir.

4. N11'de satılan lisansların sisteme herhangi bir zararı yok. Aldığınız hatanın da bununla ilgisi yok. Bence Microsoft hesabınızda bir sorun var. Farklı bir kullanıcı hesabı açıp farklı bir Microsoft hesabı ile deneyin. Veya direk yerel hesap kullanın.

Ekleme yapayım: Üstteki yazdığım performans sorununu düşününce şundan bahsetmeyi unuttum. Windows 7 ile SSD'lerin tam performansını almak mümkün olmuyor. Rapid Storage Driver kurulduğu halde Windows 10'a göre bariz bir fark var. Bunu tarayıcıyı açarken hissedebiliyorsunuz. Yine de o kadar fark yok arada.
Bende Kaby Lake işlemci kullanıyorum windows 7 kurdum chipset sürücünü kurduğum halde fark var. Aynı değil. Sizde aynıysa bilemem. N11'deki lisanslara zaten bence demiştim. SSD konusunda haklısınız.
 
@Silinen üye

4. N11'de satılan lisansların sisteme herhangi bir zararı yok. Aldığınız hatanın da bununla ilgisi yok. Bence Microsoft hesabınızda bir sorun var. Farklı bir kullanıcı hesabı açıp farklı bir Microsoft hesabı ile deneyin. Veya direk yerel hesap kullanın.

.
Hesabımı yeni açıp öyle sitemi kurmuştum. Ne gibi bir hata olabilir mesela? Ve ayrıca KMSpico ile kullanırken bu hata olmuyordu?
 
Ben Gigabyte A320M anakart ve Ryzen 3 1300X işlemcisi olan PC'ye Windows 7 UEFI kurulum yapmak istiyorum. USB MBR olarak yazdırıldığında kurabiliyorum ama UEFI olarak bir türlü kuramıyorum hep starting Windows kısmında takılı kalıp hiçbir şekilde kurulum ilerlemiyor. Bu arada neden Windows 7 derseniz zira monitörümün Webcam yazılımı ve skystar USB HD 2 cı model TV kartım çalışmıyor onun için.
 
Anakartın üstten 2. Sekmesinde os bölümü var oradan windows 7 enable yapınca klavye mouse geliyor ama usb sürücüleri eksik olduğu için usb üzerinden windows 7 kuramıyorsunuz. İlla cd-rom üzerinden kurmanız gerekecek.
 
Anakartın üstten 2. sekmesinde OS bölümü var oradan Windows 7 enable yapınca klavye mouse geliyor ama USB sürücüleri eksik olduğu için USB üzerinden Windows 7 kuramıyorsunuz. İlla CD-ROM üzerinden kurmanız gerekecek.

Onun çözümü PS2 klavye ve PS2 mouse her şekilde rahatça kurulum yapabiliyoruz zira driver falan istemiyor ben bu şekilde sorunu aştım.
 

Dosya Ekleri

  • msı anakart.png
    msı anakart.png
    247,6 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı