Windows 7 lisansını yeni bilgisayara aktarmak ve yükseltmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz dalga mi geciyosunuz :D Direk elevated command prompttan "slmgr.vbs /upk" yazinca windows deaktive oluyo, sonra istedigin baska bi bilgisayara ayni key ile kurabilirsin. Ne anakarti ne biosu nerenizden uyduruyosunuz sozde bilgisayar ustalari :D

Siz dalga mi geciyosunuz :D Direk elevated command prompttan "slmgr.vbs /upk" yazinca windows deaktive oluyo, sonra istedigin baska bi bilgisayara ayni key ile kurabilirsin. Ne anakarti ne biosu nerenizden uyduruyosunuz sozde bilgisayar ustalari :D
Teşekkürler oldu, ilk mesajınla çok büyük yardımın dokundu.Teşekkürler :)

İllegal bir işleme gereke yokk. windows 8.1 industury pro öğrencilere ücretsiz olarak lisansla veriliyor. Hemde windows tarafından.

Windows Embedded 8.1 Industry Pro | Technopat Sosyal

Windows Embedded kisisel kullanim icin yapilmis bir isletim sistemi degil, daha ziyade ATM, yazar kasa makinalari gibi seyler icin. Ayrica dreamspark'a erisebilenlerin normal Windows 8'e de erisebiliyor olmasi lazim (ben oyle indirdim). Bu arada dreamspark buyuk ihtimalle Turkiye'deki liselerde kullanima acik degil.

Windows Embedded kisisel kullanim icin yapilmis bir isletim sistemi degil, daha ziyade ATM, yazar kasa makinalari gibi seyler icin. Ayrica dreamspark'a erisebilenlerin normal Windows 8'e de erisebiliyor olmasi lazim (ben oyle indirdim). Bu arada dreamspark buyuk ihtimalle Turkiye'deki liselerde kullanima acik degil.

Türkiye'de Dreamspark her yerde var. (8. sınıfım) Win 8 Embedded, Windows CE Embedded gibi değildir. Endüstri bilgisayarları içindir ama Windows 8'in Metro uygulamaları hariç tamamen aynıdır. Dreamspark, Win 8'in kendisini Premium üyeliği olanlara veriyor.

@Dogacel , sanırım yöneticiler seni kendi haline bıraktı (Bu sözüm yüzünden banlanır mıyım bilmiyorum). Siz bilerek mi anlamak istemiyorsunuz, bunu ben de anlayamadım. @THE_MILLER ve @AT7 size kaç defa söylemiş. Ama son olarak ben de söylemek istiyorum: Eski bilgisayarınızdaki Windows 7 lisansınız OEM tipi lisanstır. Yani BIOS'a gömülü ve siz /upk komutu ile kaldırmaya çalışsanız bile o lisansı BIOS'tan silemezsiniz. Bunu öncelikle kabullenin. İkincisi @THE_MILLER 'in uydurduğu falan yok. Araştırmadan veya internette bir defa bile bakınmadan OEM lisansın başka bilgisayara taşınamayacağını bilmediğin için yöneticilere "Sözde bilgisayar ustaları" diyerek onları küçümsüyorsun. Yaptın tam bir saçmalık :dur:. Bu kadar insan sana aynı şeyi anlatıyorsa bir sebebi olmalı değil mi? İstersen bir de buna bak (!) bakalım:

OEM Lisans Koşulları:

• Windows lisansı, Windows'un fabrikada yüklendiği bilgisayara kalıcı olarak atanır. Bu bilgisayar, "Lisanslı Bilgisayar" olarak geçer. Başka bir deyişle OEM lisans zimmetlendiği bilgisayarla beraber yaşar ve onunla beraber ölür. Hiçbir koşulda başka bir bilgisayarda kullanılamaz!
  • "Lisanslı Bilgisayar" 'da Majör parça değişimleri yapamazsınız. Eğer örneğin, arıza dolayısıyla anakart değişimi gibi bir olay yüzünden Windows'u etkinleştiremezseniz telefon ile etkinleştirmeyi deneyin. Bu da olmazsa durumunuzu Microsoft Türkiye'ye dürüst ve açık bir şekilde bildirin.
  • OEM lisanslı Windows'u "Lisanslı Bilgisayar" üzerinde bir seferde en fazla iki işlemci üzerinde kullanabilirsiniz. Yazılımı başka bir bilgisayarda kullanamazsınız.
  • Windows'u "Lisanslı Bilgisayar" üzerinde "aynı anda" yalnızca bir kişi kullanabilir. (Kullanıcı hesapları ile karıştırmayın.)
  • Uzaktan Yardım kullanarak bir oturumu paylaşmak üzere lisanslı bilgisayara yüklenmişWindows'a diğer bir bilgisayardan erişebilir ve bu yazılımı uzaktan kullanabilirsiniz. "Oturum" Windows ile, doğrudan veya dolaylı olarak, giriş, çıkış ve görüntüleme çevre birimlerinin herhangi bir birleşimini kullanarak etkileşim kurabilme anlamına gelir.
  • 32 bit ve 64 bit gibi birden çok sürüm içinden bir seferde yalnızca bir sürüm kullanabilirsiniz.Üretici veya yazılımı yükleyen taraf, dil sürümleri arasında bir kerelik seçim yapma seçeneği sunarsa yalnızca seçtiğiniz dil sürümünü kullanabilirsiniz.
  • Windows oturumunuzu en fazla 5 harici ekranda görüntüleyebilirsiniz.
  • Yazılımın tek bir yedek kopyasını oluşturabilirsiniz. Bunu yalnızca yazılımı lisanslı bilgisayara yeniden kurmak için kullanabilirsiniz.
NOT: www.enpedi.com'dan alıntıdır. Link: Windows Lisans Tipleri ve Kullanım Koşulları Nelerdir? enpedi-Anasayfa

• Beğen
İfadeler: AT7
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı