Windows 7 Mavi ekran sorunu

MyBela1

Femtopat
Katılım
21 Eylül 2020
Mesajlar
31
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarım aniden kapanmıştı ve Gigabyte UEFI dualbios ekranında kalıyordu. Bilgisayarcı BIOS ve hard disk bozulmuş dedi ve BIOS attı ve depolama birimi alıp kullanabilirsin dedi. Bende bir SSD aldım ve içine format attım Windows 7 ve mavi ekran vermeye başladı zamanlaması hiç belli olmuyordu tekrardan temiz bir format attım ve sonra sürücüleri güncel kurdum(anakartın sitesinden) ama yine de mavi ekran hatası veriyor ve her seferinde mavi ekranda farklı bir şey yazıyor. Bazen de ekran donuyor ve çınlamaya benzer ses geliyor kulaklıktan ve kapanmıyor.
Genelde hata kodu olarak: Blue Screen 1055 Gibi şeyler yazıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin sitesinden bulabilirsiniz. Mobilden aratamıyorum çok uzun sürer. En kötü AMD'nin kendi sürücü bulucusunu yüklersiniz. Otomatik bulma olmadı ekran kartı eski olduğu için Radeon 16.2.1 sürümüne yönlerdi onu indirdim. Tekrar Mavi Ekran Verip Vermediğini Yazarım ama umarım düzelir hata vermez.
Sürücüyüde kurdum. Şimdi bakıcam ama umarım düzelmiştir.
1. Norton antivürüs programını sildim.
2. Memtest86 ile Ram testi yaptım. Hiç hata çıkmadı 0 hata
3. DDU ile ekran kartı sürücüsünü sildim.
4. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Radeon 16.2.1 sürümü ile güncelledim.
 
Eğer 1 gün geçtikten sonra mavi ekran almazsanız konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Bu mesajımdan sonra mavi ekran alırsanız dosya ile paylaşın iki kere üst üste atınca bildirim gelmiyor.
 
Ram'lerden hata çıkmadı bilmiyorum şuan mavi ekran yok ama biraz zaman geçsin ona göre yazarım.
2-3 gün bekleyin. Belki mavi ekran verebilir. 3 gün içinde tekrar mavi ekran hatası ile karşılaşırsanız sadece yeni minidump dosyanızı paylaşırsınız. Sorun çözülürse de 3 gün sonra belirtirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı