Windows 7 Ses aygıtı görünmüyor

BlackBear

Hectopat
Daha fazla  
Kendime yeni bir sistem topladım. Windows 7 yükleyip bütün Driverları önce MSI CD' sinden yükledim.
(bu arada kartım z170a gaming m5) hoparlörleri taktım ama görünmedi. Ayrıca sadece hoparlörleri değil telefon kulaklıkları gibi aynı girişli aygıtları da görmüyor. İnternetten bütün driverları denedim ama olmadı. Ses simgesinin sağ altında kırmızı çarpı(x) işareti ile bağlı hoparlör veya kulaklık yok diyor. Ayrıca aygıt yöneticisine girdiğimde(bilgisayar+sağ tık-özellikler+aygıt yöneticisi) orada hoparlörlerimi görebiliyorum. Ve hoparlörlerin web sitesinde Driver' a gerek yok diyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...

Z170 A M5 gibi bir kart aldığınıza göre sisteminiz üst noktada... Neyse böyle bir karta Windows 10 Kurmanızı öneririm Windows Update zaten herşeyin driverini sorunsuzca kuruyor. Hiç sıkıntı yaratmıyor.

Söylediğim gibi Driverlarla ilgili sorun yok. Zaten Windows 10 şuan için önerilmiyor. Herhalde sorun ekran kartının ses sürücüsünden kaynaklı. Ses çıkışında 4 tane NVIDIA ses portu var takılmamış gözüküyor. Büyük ihtimal o ses sürücüleri çakışıyor (bu arada ekran kartım GTX 970). O sürücüleri kaldırmayı denedim ama bilgisayarı her yeniden başlattığımda yeniden yükleniyor.

Driver lerinizi MSI ın sitesinden kuruyorsunuz değil mi?
Hayır Realtek' in resmi sitesinden ve diğer dirver programlarını denedim.

Teşekkürler arkadaşlar, sorunu çözdüm. Sorun sanırım ekran kartının ses sürücülerinden. Onları kaldırdıkdan sonra bilgisayarı birkaç kez yeniden başlattım. Sonra eski hoparlörü aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar tanıtınca oldu. Ekran katının sürücülerini kaldırdıktan sonra kulaklık da takabiliyorum artık.
Tekrar teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı