Windows 7 Tarih ve Saat Ayarının Sıfırlanması

Güzel kardeşim windows 7 ile windows10 ile arasında tarih ve saat açığı olucak diye saçma bir durum olabilir mi ? Saatin yanlış atanmasının tek nedeni Bios pilinin tükenme sorunundandır, yada sizin yaptığınız gibi windows7'yi yazılımsal olarak eksik kurmanızdandır :D

Windows 7'yi eksik kurma gibi bir durumum yoktu. Tüm sürücülerim günceldi. BIOS pilim bitmiş veya azalmış olsa neden Windows 10'a geçince sorun ortadan kalksın. Tek yönlü düşünmeyi bırakın. 😉

Güzel kardeşim windows 7 ile windows10 ile arasında tarih ve saat açığı olucak diye saçma bir durum olabilir mi ? Saatin yanlış atanmasının tek nedeni Bios pilinin tükenme sorunundandır, yada sizin yaptığınız gibi windows7'yi yazılımsal olarak eksik kurmanızdandır. :D
Hayır. Windows 7 UTC+02:00 İstanbul olarak görüyor.

Aslında alakası var çünkü Türkiye için Zaman Dilimi GMT+2'den +3'e Windows güncellemeleri ile değiştirildi. Ya bütün güncellemeler yüklü olmalı, ya zaman dilimi elle değiştirilmeli, ya da en iyisi Windows 10 gibi güncel bir sürüm kullanılmalı. Gerekli güncellemeyi @Silinen üye de söylemiş zaten.
Bizim sizin gibi sırf saat için Windows 10 alacak paramız ve caka tavrımız yok maalesef.
10-20 liraya bile lisans satılırken açıkçası lisans alacak para olmaması bana biraz saçma geliyor ama neyse. Üstelik birinin Windows 10 kullanıyor diye hava atacağını sanmam, yeryüzünde sadece 5 kişinin kullandığı bir işletim sistemi değil sonuçta 🙂 Güncel kalmak, en son güvenlik güncellemelerini ve düzeltmeleri almak her zaman daha iyidir sonuçta.

10-20 liraya bile lisans satılırken açıkçası lisans alacak para olmaması bana biraz saçma geliyor ama neyse. Üstelik birinin Windows 10 kullanıyor diye hava atacağını sanmam, yeryüzünde sadece 5 kişinin kullandığı bir işletim sistemi değil sonuçta 🙂 Güncel kalmak, en son güvenlik güncellemelerini ve düzeltmeleri almak her zaman daha iyidir sonuçta.

Zaten bana Windows 10 önerisi yapacaklarını bildiğim için başlığa Windows 7 diye belirtmiştim çünkü Windows 10 hakkında fiyatları dahil hiçbir şey bilmiyorum. Vatan bilgisayarda gördüğüm fiyatlar işte, 700 falan.

Zaten bana Windows 10 önerisi yapacaklarını bildiğim için başlığa Windows 7 diye belirtmiştim çünkü Windows 10 hakkında fiyatları dahil hiçbir şey bilmiyorum. Vatan bilgisayarda gördüğüm fiyatlar işte, 700 falan.
N11 gibi sitelerden alabilirsin 20-30 TL'ye. 14 Ocak 2020'de Windows 7 tarih olacak zaten. Emin ol o kadar para veren yoktur.

Her sisteme Windows 10 önermeyi ne zaman bırakacaksınız? Her sistemde stabil bir biçimde çalışmıyor bu sistem işte, Windows 7'de sürünüyorsun demişsiniz çoğu düşük seviye bilgisayar sahibi olan kişiler için Windows 10 süründürüyorken 7 stabil performans veriyor. 2GB RAM'li sisteme Windows 10 önereceksiniz utanmasanız, düşük sistemlerde Windows 7 çok daha iyi anlayın artık şunu. Bilgisayarcıda staj görürken bunun çok örneğini gördüm, 2.000₺'lik laptoplara kuruyorlar Windows 10 ölüyor sistem.

Ek olarak, sorununa çözüm olan şeyin Windows 10 olduğu kesin bir bilgi değil, belki Windows'un yeniden yüklenmesi çözüm getirdi, Windows 10 yerine Windows 7'yi tekrar kursaydın yine sorunun çözülecekti? Ki benim başıma Windows 10'da çok sorun geldi tekrar Windows 10 attım düzeldi, ben de Windows 10'da sorun yaşadım diye millete Windows 7 önereyim o zaman? Windows 7'ye geçtim düzeldi diyerek? Windows 10 kullanıcısıyım ben, 10 çıktığından beri 7 bile kullanmadım ancak her sisteme Windows 10 önermeyin artık, daha çok özellik, daha çok servis daha çok kaynak kullanımı demektir, bu her yazılımda böyledir. Sen kaynağı bol olmayan bir sisteme bol kaynak kullanan bir yazılım öneriyorsun olacak iş mi?

Son düzenleme:
Her sisteme Windows 10 önermeyi ne zaman bırakacaksınız? Her sistemde stabil bir biçimde çalışmıyor bu sistem işte, Windows 7'de sürünüyorsun demişsiniz çoğu düşük seviye bilgisayar sahibi olan kişiler için Windows 10 süründürüyorken 7 stabil performans veriyor. 2GB RAM'li sisteme Windows 10 önereceksiniz utanmasanız, düşük sistemlerde Windows 7 çok daha iyi anlayın artık şunu. Bilgisayarcıda staj görürken bunun çok örneğini gördüm, 2.000₺'lik laptoplara kuruyorlar Windows 10 ölüyor sistem.

Ek olarak, sorununa çözüm olan şeyin Windows 10 olduğu kesin bir bilgi değil, belki Windows'un yeniden yüklenmesi çözüm getirdi, Windows 10 yerine Windows 7'yi tekrar kursaydın yine sorunun çözülecekti? Ki benim başıma Windows 10'da çok sorun geldi tekrar Windows 10 attım düzeldi, ben de Windows 10'da sorun yaşadım diye millete Windows 7 önereyim o zaman? Windows 7'ye geçtim düzeldi diyerek? Windows 10 kullanıcısıyım ben, 10 çıktığından beri 7 bile kullanmadım ancak her sisteme Windows 10 önermeyin artık, daha çok özellik, daha çok servis daha çok kaynak kullanımı demektir, bu her yazılımda böyledir. Sen kaynağı bol olmayan bir sisteme bol kaynak kullanan bir yazılım öneriyorsun olacak iş mi?
Hocam arkadaş belirmedi sistemini illaki önerilecek. Windows 7 devri çoktan geçti. Arkadaşın sorunu güncel sistem kullanmamasından kaynaklıydı. Ben çözümünü sundum ama illaki geçecek.

Çok doğru. Zaten başlıkta belirtmişim Windows 7 diye. Bende biliyorum Windows 10 kurunca saatimin düzeleceğini, fakat benim bilgisayarımda Windows 7 nin verdiği performansı veremeyecek. Ben sırf 1 saat farkı için Windows 10 kurmak zorunda mıyım? Burada yapılan bazı öneriler sırf pişirilen ama tadı iyi olmayan bir yemeğin tuzla daha iyi olacağına, birinin tencereyi, birinin ocağı değiştirme önerisiyle aynıdır. Ocağı değiştirince kullanacağım gaz daha çok gidecek gibi düşünün.?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı