Çözüldü Windows 7 ve Windows 10 ses kalitesi farkı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jaaz

Hectopat
Arkadaşlar 2 ay öncesinde Windows 7 işletim sistemli ve eski donanımlı bir bigisayara sahiptim. Aynı zamandada SteelSeries Arctis 1 kullanıyordum.
Şu anda 10. nesiden bir bilgisayar topladım ve işletim sistemim Windows 10.
Şu anda yaşamış olduğum problem, örnek vermek gerekirse eskiden "a" oyununda Windows 7 + SteelSeries Arctis 1 ile almış olduğum "ses kalitesi", şu anda kullanmış olduğum Windows 10 + SteelSeries Arctis 1 ile kesinlikle aynı değil. Kulaklıkta sol taraftan sağ tarafa oranla ses patlamaları yaşıyorum.
Bu sorunun ana nedeni nedir?
Günlerdir yapmadığım ayar kalmadı eski ses kalitesini bir türlü yakalayamıyorum. Mantıklı bir şekilde bakıldığında eskiden kullanmış olduğum anakartın ses kapasitörleri yeni kullandığım "H410M" anakarta nazaran daha eski teknoloji fakat ses kalitesi yerlerde.

Eski sistem;
  • i5-650
  • Esonic h55.
  • 4x2 8 GB DDR3 RAM.
  • Gigabyte GT 1030.

Yeni sistemim;
  • i3-10100F
  • Gigabyte H410M S2H.
  • 8x2 16 GB DDR4 RAM.
  • Gigabyte GT 1030.

Dosya Ekleri

• 2.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 88
  • 3.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Recep hocam size ne desem inanırsınız bilmiyorum ama, sorun benim kulağımda çıktı
Geç cevap için çok özür diliyorum.. Malum 1 puanlık ceza almıştım konu açılınca bugün bana forum yok diye kapatmıştım
Realtek sürücü sürümünüz nedir?
Ses Girişleri ve Çıkışları yazan yerdeki : Hoparlör
Sürücü Tarihi : 6.12.2019
Sürücü Sürümü : 10.0.19041.1

Ses , video ve oyun denetleyicileri yazan bölümdeki : Realtek(R) Audio
Sürücü Tarihi : 14.01.2020
Sürücü Sürümü : 6.0.8881.1
Recep hocam acaba bu sorun Realtek HD Audio Yöneticisi olmadığından kaynaklanıyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 48
  • 1111.png
    45,3 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Realtek Control Panel var, üstündeki logo Gigabyte sadece.

Sürücü sürümünüz epey eski. Siteden en güncel, 20H2 sürüm ile uyumlu olanı indirin.

Recep hocam size ne desem inanırsınız bilmiyorum ama, sorun benim kulağımda çıktı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…