Windows 7 vs 8.1 vs 10

Merkurer

Megapat
Daha fazla  
Hocam şimdi benim laptop aldigimda Windows 8 işletim sistemine sahipti. Windows 8.1 işletim sistemi geldiğinde de güncelledim. Bunun sonucunda bilgisayarımda performans düşüklüğü gördüm. Acaba ben bilgisayara format atip Windows 7 yüklersem bilgisayarın performansı artar mı? Ya da format atip Windows 10 mu kursam?

Windows 7'yi de, 8.1'de, 10'u da toplamda 3 hafta boyunca normal bir kullanıcı olarak test ettim (Benchmark falan yapmadım). Günlük işler olsun, arada biraz oyun olsun (GTA 5, San Andreas :D vs.) hatta görsellik olsun Windows 10 bence açık ara daha iyiydi. Şu anda orijinal Windows 10 Pro ile devam ediyorum bilgisayarda (y)

En güncel işletim sistemi olduğundan dolayı Windows 10 Home kurmanı öneririm ama bilgisayarımın donanımı çok iyi değil diyorsan Windows 7 Home Basic kurabilirsin bilgisayardaki yükü büyük oranda azaltacağından oyunlar da az çok bir performans artışı olacaktır ama donanımın yeterli düzeydeyse Windows 10 Home tavsiyemdir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı