Windows 7, Windows 10'dan güzeldir çünkü...

Microsoft şirketi fazla bencil, yazılımlar üretirken tamamen kendine ait olsun diye açık kaynaklı yazılım ve araçları da kullanmıyor. MS-DOS ve 95, 98 gibi eski çekirdek gerektiren uygulamalara destek vermek yerine, daha modern bağımsız bir çekirdek çıkarabilirlerdi. Uyumluluk katmanı yaratabilirler sonuçta. Windows şu an modern bir çöp yığını, her ne kadar önyüzde yeni şeyler getirse de arkasında çok büyük kalıntılar var. Açık kaynağa değer vermemesi ve standartları korumak istemesi sebebiyle Windows 10 5-10 yıla kadar batabilir. Microsoft'da bunun yeni yeni farkında, eğer öyle olmasaydı kendi çıkarları için boşuna açık kaynak ve Linux ekosistemini desteklemezdi.
Monopolist bir 3E'cibir şirketten ne beklersin ?
Telemetri Windows 7'de de mevcut.
Kaynak için bunu diyebiliriz hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Hocam bence 8'den sonrası çöptür çünkü tasarım genel olarak mobil cihazlar için dizayn edilmiş ve bu bence çok saçma.
Aynı şeyi söylemek istedim. Sadece işletim sistemlerinde de değil web siteler, uygulamalar da bu şekilde tasarlanmaya başladı. İğreniyorum gerçekten bu tasarımlardan.
 
Areo teması var, arayüzü mükemmel, "tablete uyduralım tuşlar büyük olsun" diyen bir Microsoft yapmadı. Onunla virüs test etmek güzel.
 
Çünkü ihtiyacımız olan her şey var. Aero desen çok daha iyi bir boyut. Şu yuvarlatılmış tasarım olmasa tasarım olarak da çok daha önde. Windows 10 sadece tek çatı altında toplanmayı ve Windows 7'nin tekelleşmesini kırmak için çıktı. Ha birde Windows 8'in pisliğini 8.1 ile toplayamadı diye. DX12'de cabası. Gerçi Windows 7'de XP'nin tekelleşmesini kırmak ve Vista'nın pisliğini temizlemek için çıktı, ayrıca DX 11 ile yeni çağ vaadi... 10 ile aslında çok ortak noktaları var :)
 

Geri
Yukarı