Windows 7 yerel disk C'de fazla yer kaplayan dosya

TheLastKnight

Kilopat
Hayırlı ramazanlar başlıkta da belirttiğim gibi yerel disk C'de fazla yer kaplayan bir dosya var 15 16 GB bir şey ama bulamıyorum ne olduğunu winows.old dosyası değil ve Windows 7 disk temizleme aracı kullandım yine de yer açılmadı konuyla ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
NOT: Bilgisayarı 30 dk önce formatladım sadece disk C'de sadece Driver'ler yüklü

ss.png

ss2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer C diskine bir dosya kopyalayıp iptal ettiysen disk otomatik yer açıyor o dosya boyutunda. Klasör klasör gezerek bulmuştum. Manuel olarak silmen gerekiyor
yok hocam daha yeni format attım bi baktım gerektiginden fazla dolu
Temp ve %temp% klasörlerindeki büyün dosyaları silin.
hocam dediklerinizi yaptım yine fayda yok klasorlere giriyorum kontrol ediyorum ama o 15 gb lık yer kaplayan şeyi bulamıyorum
bu programı kullanarak tarama yaptım şu an iki tane 20 gb lık dosya gözüküyor
Adsız.png

sanırım pagefile.sys ile hiberfil.sys yer kaplayan dosyalar
Adsız2.png

Son düzenleme:
Acaba format atarken diski biçimlendirmemiş olabilir misin? Eski disklerin bazılarında böyle sorunlar olabiliyor. Sen sıfırdan, temiz format atmak istersin ama diskleri biçimlendirmediğin için orada eski dosyalar birikmiş olabilir. Bir de, C diskine daha fazla alan vermen bence daha iyi olurdu.

Acaba format atarken diski biçimlendirmemiş olabilir misin? Eski disklerin bazılarında böyle sorunlar olabiliyor. Sen sıfırdan, temiz format atmak istersin ama diskleri biçimlendirmediğin için orada eski dosyalar birikmiş olabilir. Bir de, C diskine daha fazla alan vermen bence daha iyi olurdu.
diski önce silip tekrar oluşturup biçimlendirdim öyle kurdum windowsu tekrar format atmam gerekirse atarım fakat şu dosyaları buldum ve gerçektende fazla yer kaplıyor formatlamadan çözmeyi düşünüyorum şimdilik

Adsız3.png

diski önce silip tekrar oluşturup biçimlendirdim öyle kurdum windowsu tekrar format atmam gerekirse atarım fakat şu dosyaları buldum ve gerçektende fazla yer kaplıyor formatlamadan çözmeyi düşünüyorum şimdilik

Eki Görüntüle 559319
Silerken bazı dosyalara dikkat et. Eski İS'den kalmış gibi gözükse de şimdikine ait olabilir. Ayrıca Recovery dosyası çok dikkatimi çekti. Acaba esas bahsedilen alanı o mu kaplıyor?

Silerken bazı dosyalara dikkat et. Eski İS'den kalmış gibi gözükse de şimdikine ait olabilir. Ayrıca Recovery dosyası çok dikkatimi çekti. Acaba esas bahsedilen alanı o mu kaplıyor?
asda.png

hocam recovery dosyası resimdeki gibi dediğim gibi alttaki iki adet .sys dosyasının ne işe yaradığını çözebilirsem ve devre dışı barkmanın veya silmenin yöntemini bulabilirsem çok iyi olur
"C:>Sağ klik>Özellikler>Diski Temizle>Sistem dosyalarını temizle." yazdığım yere bak, oradaki bütün her şey gereksizdir.
hocam dediğinizi birkaç sefer denedim ama bu iki dosya bnm diskimde fazla yer kaplıyor ve diski temizle kısmındada gözükmüyor bu dosyalar

Eki Görüntüle 559326
hocam recovery dosyası resimdeki gibi dediğim gibi alttaki iki adet .sys dosyasının ne işe yaradığını çözebilirsem ve devre dışı barkmanın veya silmenin yöntemini bulabilirsem çok iyi olur

Hocam dediğinizi birkaç sefer denedim ama bu iki dosya bnm diskimde fazla yer kaplıyor ve diski temizle kısmındada gözükmüyor bu dosyalar.
Pagefile.sys RAM yetmediği zamanlarda kullanılan sanal RAM olması gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı