O kadar da değilEski nesil Pentium islemcili laptop'umdaki Linux, 10400F islemcili bilgisayarimdaki Windows'dan daha hizli aciliyor.
Linux, ağlak insanlar için değil. Windows alışkanlıklarını istiyorsan konfor alanında kal. Kullanmayı beceremeyen insanlar burada Linux kötülüyor. Hiçbir işletim sistemi kusursuz değil. "PDF açamama" gibi söylemler gerçekten komik. Hiç olmazsa tarayıcıdan açsaydın bunu da mı akıl edemedin? Düzgün bir gerekçe bulun, ona göre konuşmayı sürdürelim.
O kadar da değilkendim Celeron N3060la Linux Lite ve W8.1 kullandım. Windows 13-14 saniyede açılırken Linux 25 saniye civarında açılıyordu.
PDF'i açamıyorum demiyorum. PDF'i açıyorum, ama açtığım uygulama bana sorun çıkartıyor. Açılıyor, sonra bir kere büyüttün mü çok zor küçültüyorsun, veya en ufak bir ekrandaki döndürmeyi sayfayı döndür olarak algılıyor ve bu da derslerde bize çok sorun çıkartıyor. Ben Linux'u kötülemiyorum. Tamamen Windows taraftarı da değilim. Ben sadece yaşadığım sorunu açıkladım. Tarayıcıdan da açtık. Yaptık. Hepsini denedik, ama bize lazım olan üzerine yazabileceğimiz bir uygulama. Linux .dmg dosyalarını açıyor, .exe dosyalarını değil. .exe dosyalarını açamaması Z-Kitapların açılamayacağı anlamına geliyor, ki bu da derslerde çok büyük bir eksi. Bana dediklerinizi şimdi iyice bir tartın, sonra tekrar yazın.Linux, ağlak insanlar için değil. Windows alışkanlıklarını istiyorsan konfor alanında kal. Kullanmayı beceremeyen insanlar burada Linux kötülüyor. Hiçbir işletim sistemi kusursuz değil. "PDF açamama" gibi söylemler gerçekten komik. Hiç olmazsa tarayıcıdan açsaydın bunu da mı akıl edemedin? Düzgün bir gerekçe bulun, ona göre konuşmayı sürdürelim.
Son sürüm Edge'i hangi User Agent değiştirme eklentisiyle kullanıyorsunuz acaba?UserAgent kullanıyorum.
PDF'i açamıyorum demiyorum. PDF'i açıyorum, ama açtığım uygulama bana sorun çıkartıyor. Açılıyor, sonra bir kere büyüttün mü çok zor küçültüyorsun, veya en ufak bir ekrandaki döndürmeyi sayfayı döndür olarak algılıyor ve bu da derslerde bize çok sorun çıkartıyor. Ben Linux'u kötülemiyorum. Tamamen Windows taraftarı da değilim. Ben sadece yaşadığım sorunu açıkladım. Tarayıcıdan da açtık. Yaptık. Hepsini denedik, ama bize lazım olan üzerine yazabileceğimiz bir uygulama. Linux. DMG dosyalarını açıyor, .exe dosyalarını değil. .exe dosyalarını açamaması Z-kitapların açılamayacağı anlamına geliyor, ki bu da derslerde çok büyük bir eksi. Bana dediklerinizi şimdi iyice bir tartın, sonra tekrar yazın.
O kadar da değilKendim Celeron N3060la Linux Lite ve w8.1 kullandım. Windows 13-14 saniyede açılırken Linux 25 saniye civarında açılıyordu.
Mesele hacker olmak değil mesele tarayıcı indirmek için terminalde kod yazmak.Açıkçası hiçbir zaman böyle hissetmedim. Bu video "meme" amacıyla böyle resmetmiş ama genelde Mr. Robot gibi dizilerden etkilenip "hacker" olma hayali kuran tipler Linux'u böyle resmeder. Genelde sonuç hüsrandır tabii. Köylü köyüne geri döner ve bu forumda olduğu gibi Linux kötülemeye başlar. Beceremeyen sadece yapamadığını kabul etse ve sussa daha erdemli bir davranış olurdu.
Mesele hacker olmak değil mesele tarayıcı indirmek için terminalde kod yazmak.
Kullandığım Linux Lite'da her türlü uygulama yüklü gelmişti ve bir de paket yükleyicisine de sahipti. Bana göre Windows'tan geçmek için en güzel dağıtımlardan biri ama Elementary OS'da ise hiçbir şey kurulu değildi ve uygulama kurmak için terminali kullanmak gerekiyordu. Bu da yıllardır Windows'ta .exe uzantılı uygulamaya çift tıklayıp arkasına yaslanan insanlar için tabii ki zor geliyor.
Mesele hacker olmak değil mesele tarayıcı indirmek için terminalde kod yazmak.
Kullandığım Linux Lite'da her türlü uygulama yüklü gelmişti ve bir de paket yükleyicisine de sahipti. Bana göre Windowstan geçmek için en güzel dağıtımlardan biri ama Elementary OSda ise hiç bir şey kurulu değildi ve uygulama kurmak için terminali kullanmak gerekiyordu. Bu da yıllardır Windows'ta .exe uzantılı uygulamaya çift tıklayıp arkasına yaslanan insanlar için tabi ki zor geliyor.
Linux kullanmayı öğrenmeden kurmayın derim, sonra sıkıntı çekebilirsiniz.
Kullana kullana öğreniliyor evet ama direkt bilmeden geçince sıkıntılar oluyor. Online Linux kullanabileceği bazı siteler var oralardan denemesi onun için daha iyi olur. Hiç olmadı önce VirtualBox'a kurup öyle öğrenmesi gerek.
Hocam Linux'a geçmenizin sebebi nedir? Eğer bilgisayarınızda SSD varsa Windows 7'nin size pek koyacağını sanmam. Tam aksine daha da hızlı olacak. Burada tamamen Linux'u kötülemiyorum, ama bu durum böyle devam ederse pek bir yere varamayacağı gibi duruyor.
Hocam SSD varsa Windows 7'de kalmak bence daha mantıklı. Güvenlik güncelleştirmeleri almıyor olabilir. Eğer yükseltebilirseniz Windows 10'a yükseltin, en azından biraz daha güvende kalırsınız.
Linux .DMG dosyalarını açıyor.