Windows 7 yerine linux kurmak mantıklı mı?

Eski nesil Pentium islemcili laptop'umdaki Linux, 10400F islemcili bilgisayarimdaki Windows'dan daha hizli aciliyor.
O kadar da değil :D Kendim Celeron N3060la Linux Lite ve w8.1 kullandım. Windows 13-14 saniyede açılırken Linux 25 saniye civarında açılıyordu.
Linux, ağlak insanlar için değil. Windows alışkanlıklarını istiyorsan konfor alanında kal. Kullanmayı beceremeyen insanlar burada Linux kötülüyor. Hiçbir işletim sistemi kusursuz değil. "PDF açamama" gibi söylemler gerçekten komik. Hiç olmazsa tarayıcıdan açsaydın bunu da mı akıl edemedin? Düzgün bir gerekçe bulun, ona göre konuşmayı sürdürelim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O kadar da değil :D kendim Celeron N3060la Linux Lite ve W8.1 kullandım. Windows 13-14 saniyede açılırken Linux 25 saniye civarında açılıyordu.

Bende durum boyle hocam. Ben Artix Linux ile dwm kullanıyorum Laptop'umda.
Linux Lite'ın kullandigi masaustu ortamini bilmiyorum ama Dwm'den agir oldugu kesin.
Artix Linux openrc ile gercekten hizli aciliyor ve dwm hafif bir WM oldugundan o da boot suresini etkiliyor. Aynisi Gentoo icinde gecerli, maksimum 3-4 saniyede boot ediyor 10400F bilgisayarimda.

Linux, ağlak insanlar için değil. Windows alışkanlıklarını istiyorsan konfor alanında kal. Kullanmayı beceremeyen insanlar burada Linux kötülüyor. Hiçbir işletim sistemi kusursuz değil. "PDF açamama" gibi söylemler gerçekten komik. Hiç olmazsa tarayıcıdan açsaydın bunu da mı akıl edemedin? Düzgün bir gerekçe bulun, ona göre konuşmayı sürdürelim.
PDF'i açamıyorum demiyorum. PDF'i açıyorum, ama açtığım uygulama bana sorun çıkartıyor. Açılıyor, sonra bir kere büyüttün mü çok zor küçültüyorsun, veya en ufak bir ekrandaki döndürmeyi sayfayı döndür olarak algılıyor ve bu da derslerde bize çok sorun çıkartıyor. Ben Linux'u kötülemiyorum. Tamamen Windows taraftarı da değilim. Ben sadece yaşadığım sorunu açıkladım. Tarayıcıdan da açtık. Yaptık. Hepsini denedik, ama bize lazım olan üzerine yazabileceğimiz bir uygulama. Linux .dmg dosyalarını açıyor, .exe dosyalarını değil. .exe dosyalarını açamaması Z-Kitapların açılamayacağı anlamına geliyor, ki bu da derslerde çok büyük bir eksi. Bana dediklerinizi şimdi iyice bir tartın, sonra tekrar yazın.

UserAgent kullanıyorum.
Son sürüm Edge'i hangi User Agent değiştirme eklentisiyle kullanıyorsunuz acaba?
1654874521765.png

En popüler eklenti de bulamadım da...

PDF'i açamıyorum demiyorum. PDF'i açıyorum, ama açtığım uygulama bana sorun çıkartıyor. Açılıyor, sonra bir kere büyüttün mü çok zor küçültüyorsun, veya en ufak bir ekrandaki döndürmeyi sayfayı döndür olarak algılıyor ve bu da derslerde bize çok sorun çıkartıyor. Ben Linux'u kötülemiyorum. Tamamen Windows taraftarı da değilim. Ben sadece yaşadığım sorunu açıkladım. Tarayıcıdan da açtık. Yaptık. Hepsini denedik, ama bize lazım olan üzerine yazabileceğimiz bir uygulama. Linux. DMG dosyalarını açıyor, .exe dosyalarını değil. .exe dosyalarını açamaması Z-kitapların açılamayacağı anlamına geliyor, ki bu da derslerde çok büyük bir eksi. Bana dediklerinizi şimdi iyice bir tartın, sonra tekrar yazın.

O kullanilan PDF programi veya Pardus'un mukemmel dokunmatik Driver'i ile alakali. Dedigim gibi pardus zaten rezalet bir dagitim.

O kadar da değil :D Kendim Celeron N3060la Linux Lite ve w8.1 kullandım. Windows 13-14 saniyede açılırken Linux 25 saniye civarında açılıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası hiçbir zaman böyle hissetmedim. Bu video "meme" amacıyla böyle resmetmiş ama genelde Mr. Robot gibi dizilerden etkilenip "hacker" olma hayali kuran tipler Linux'u böyle resmeder. Genelde sonuç hüsrandır tabii. Köylü köyüne geri döner ve bu forumda olduğu gibi Linux kötülemeye başlar. Beceremeyen sadece yapamadığını kabul etse ve sussa daha erdemli bir davranış olurdu.

Açıkçası hiçbir zaman böyle hissetmedim. Bu video "meme" amacıyla böyle resmetmiş ama genelde Mr. Robot gibi dizilerden etkilenip "hacker" olma hayali kuran tipler Linux'u böyle resmeder. Genelde sonuç hüsrandır tabii. Köylü köyüne geri döner ve bu forumda olduğu gibi Linux kötülemeye başlar. Beceremeyen sadece yapamadığını kabul etse ve sussa daha erdemli bir davranış olurdu.
Mesele hacker olmak değil mesele tarayıcı indirmek için terminalde kod yazmak.
Kullandığım Linux Lite'da her türlü uygulama yüklü gelmişti ve bir de paket yükleyicisine de sahipti. Bana göre Windowstan geçmek için en güzel dağıtımlardan biri ama Elementary OSda ise hiç bir şey kurulu değildi ve uygulama kurmak için terminali kullanmak gerekiyordu. Bu da yıllardır Windows'ta .exe uzantılı uygulamaya çift tıklayıp arkasına yaslanan insanlar için tabi ki zor geliyor.

Kullandığım Linux Lite'da her türlü uygulama yüklü gelmişti ve bir de paket yükleyicisine de sahipti. Bana göre Windows'tan geçmek için en güzel dağıtımlardan biri ama Elementary OS'da ise hiçbir şey kurulu değildi ve uygulama kurmak için terminali kullanmak gerekiyordu. Bu da yıllardır Windows'ta .exe uzantılı uygulamaya çift tıklayıp arkasına yaslanan insanlar için tabii ki zor geliyor.

Yazacağın kod satırlarca bir şey değil, çok basit;
sudo apt install firefox
sudo pacman -s firefox
sudo emerge firefox
Gibi.
Ayrıca bunları yazmaya bile üşenenler için GNOME Software gibi uygulama katalogları da var.

Ayrıca çift tıklama ile dosya yürütmenin Linux'da olmadığını kim söyledi?

Sistemi kötü olanlar tam liste:
@404631 @433815
Şimdi benim sisteme de kötü dersiniz o yüzden susuyorum :ROFL:

Listeye beni de ekleyin hocam. 👍
Kullandığım Linux Lite'da her türlü uygulama yüklü gelmişti ve bir de paket yükleyicisine de sahipti. Bana göre Windowstan geçmek için en güzel dağıtımlardan biri ama Elementary OSda ise hiç bir şey kurulu değildi ve uygulama kurmak için terminali kullanmak gerekiyordu. Bu da yıllardır Windows'ta .exe uzantılı uygulamaya çift tıklayıp arkasına yaslanan insanlar için tabi ki zor geliyor.

Ben de o zaman "mesele tarayıcı indirmek için tarayıcıya ihtiyaç olunması" yazayım.
Mantıksızlığı görüyorsun bence.

Linux kullanmayı öğrenmeden kurmayın derim, sonra sıkıntı çekebilirsiniz.

Kullana kullana öğreniliyor evet ama direkt bilmeden geçince sıkıntılar oluyor. Online Linux kullanabileceği bazı siteler var oralardan denemesi onun için daha iyi olur. Hiç olmadı önce VirtualBox'a kurup öyle öğrenmesi gerek.

Linux Mint gibi dağıtımlar kullanıcıyı gayet de güzel yönlendiriyor, hiç de sıkıntı çekmez.

Hocam Linux'a geçmenizin sebebi nedir? Eğer bilgisayarınızda SSD varsa Windows 7'nin size pek koyacağını sanmam. Tam aksine daha da hızlı olacak. Burada tamamen Linux'u kötülemiyorum, ama bu durum böyle devam ederse pek bir yere varamayacağı gibi duruyor.

Hocam SSD varsa Windows 7'de kalmak bence daha mantıklı. Güvenlik güncelleştirmeleri almıyor olabilir. Eğer yükseltebilirseniz Windows 10'a yükseltin, en azından biraz daha güvende kalırsınız.

Neden desteği kesilmiş, güvensiz bir işletim sistemi Linux Mint'ten daha iyi bir tercih? Daha da hızlı olmayacak ben söyleyeyim.
Linux .DMG dosyalarını açıyor.

Hayır Linux'un belli bir uygulama uzantısı yoktur, Debian tabanlılar .deb, RPM kullananlar .rpm uzantılıdır, evrensel uzantı ise .appımage'dir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı