Çözüldü Windows 7'de çoğu uygulama açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Heunzey

Kilopat
RAM
4 GB
SSD veya HDD modeli
250 GB TR 200 SSD
Arkadaşlar daha önce de konusunu açtım, şimdi ben Windows 7 Home Premium kurdum ama Discord gibi programlar yüklenmiyor kulakliğimin driveri yüklemiyor bazen de okumuyor hatta kulaklık çalışır olmasi gerekirken gene kullanamıyorum. Bazi internetteki sitelere giremiyorum beyaz ekranda kalıyor ya da hata veriyor.
@Aqely arkadaşım yardımcı olabileceğini söylemiştin yardim edebilir misin?
Bir de herhangi bir siyah tema falan var mi? Gözlerim yoruluyor sürekli beyaza bakarken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçesi var mı peki biliyor musunuz?
Öyleyse her konuya yazardık bunu al hızlanır diye.

İnsanların bütçesine ben katılamam ama tavsiye verebilirim. Bir gün parası olur alır.

Şahsen modifiyeli Windows kesinlikle önermiyorum.
Modofiyeli Windows genellikle Windows 10 kullanmak isteyenler için ama iyi bir sisteme sahip olamadıkları için kullanamıyorlar.

Hocam laptop dediğim gibi çok eski.
İlk başta 2 GB tek slot RAM olarak geliyor takviye yapıldı SSD takviyesi filan da yapildi hatta. ASUS K53u çok saçma içindeki işlemci Core 2 Duo laptopum bile daha hizli çalışıyordu bundan.

İnsanların bütçesine ben katılamam ama tavsiye verebilirim. Bir gün parası olur alır.

Modofiyeli Windows genellikle Windows 10 kullanmak isteyenler için ama iyi bir sisteme sahip olamadıkları için kullanamıyorlar.
Orijinal olup güzel olanlarda var, ama çok fazla ayar yapmak gerekiyor.
1659094942698.png

Hocam laptop dediğim gibi çok eski.
İlk başta 2 GB tek slot RAM olarak geliyor takviye yapıldı SSD takviyesi filan da yapildi hatta. ASUS K53u çok saçma içindeki işlemci Core 2 Duo laptopum bile daha hizli çalışıyordu bundan.

Aşağılamak amaçlı söylemiyorum ama bu cihazdan nefret ediyorum, arkadaşım almıştı, aşırı yavaş diye bilgisayarcıya sattık bir de adam bile bune demişti.

Hocam bu laptopa yatırım yapmak yerine eski ekran karti chipset hatasi veren laptopuma yatirim yapmayi tercih ederim en azindan ondaki işlemci i5 1.nesil is yapiyordu bayağı.
Şimdi 8.1ls mi yoksa 10 Lite mi?
8.1 ls için driverlari flasha atmama gerek var mi kendisi internete bağlanıp yükler mi?

Aşağılamak amaçlı söylemiyorum ama bu cihazdan nefret ediyorum, arkadaşım almıştı, aşırı yavaş diye bilgisayarcıya sattık bir de adam bile bune demişti.

Hocam elimdeki Dell 5010 bozulmasaydi bu çöpe hiç bakmam zaten.

Hocam bu laptopa yatırım yapmak yerine eski ekran karti chipset hatasi veren laptopuma yatirim yapmayi tercih ederim en azindan ondaki işlemci i5 1.nesil is yapiyordu bayağı.
8.1 ls için driverlari flasha atmama gerek var mi kendisi internete bağlanıp yükler mi?
Yükler ama drivera bağlı.
Benimkileri yüklememişti mesela, ama WLAN driverını flasha atsanız yeter gerisi yüklenir zaten.

Windows 10 lite. Dene kullan , beğenmezsin 8.1e geçersin. Lite versiyonlarda biraz daha hakimsin sisteme , istediğin kadar kurcalanıyor.

Hocam elimdeki Dell 5010 bozulmasaydi bu çöpe hiç bakmam zaten.
Intel o zamanlarda daha iyiydi , amd o zamanın kombi firması gibiydi.

Sistem özellikleri;
AMD E-450 APU with Radeon HD grafics 1.6GHz 2 threads.
4 GB 1333MHz RAM 2×2
Radeon HD 6320 300 MB ekran karti.
Windows 7 Home Premium 64 Bit.

Hocam kendisi ilk laptopumuz du rahmetli oldu Windows 10 kurmuştum gene işimi görüyordu.

Sizce hangi Windows sürümünü kurmaliyim.
Windows 7 Ultimate.
Windows 8.1 ( ise hangi 8.1 olsun )
Windows 10 Lite.
8.1 kur geç derim, olmazsa bir Linux dağıtımı kurabilirsin.

8.1 kur geç derim, olmazsa bir Linux dağıtımı kurabilirsin.

Hocam normal kurulumda bile bazen beceremiyorum Linux kurmayi filan becerebileceğimi düşünmüyorum ama şimdi 10 Lite gözüme iyi gibi geldi ama biraz kararsız kaldim daha önce 8.1sl kullandım ama hiç verim alamadim performansindan.

Bozuk olan laptopu güvenli mod da çalıştırıp kullaninca bile bu laptopdan daha hizli çalışıyor siz düşünün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı