Windows 7'de nasıl WinDbg kullanılır?

• Konuyu başlatan KITT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 4.598
Makaleler
6
Yer
Nordrhein-Westfalen
Okumadan önce belirteyim; "Windows 10'a geç" önerileri yapmayın lütfen arkadaşlar, zaten yakında geçeceğim. Windows 7 kullanırken nasıl kullanabilirim bunu öğrenmek istiyorum sadece.

Microsoft'un mağazasında bulunan WinDbg Preview maalesef Windows 10 işletim sistemine sahip olmayan bilgisayarlara indirilemiyor. Bunun çözümünü Windows 7 için olan SDK'yi kurarak bulmaya çalışıyorum fakat kurulumda sadece "Debugging Tools for Windows"u seçmeme rağmen kurulum hatası alıyorum. Bununla ilgili bu konuyu açmıştım hatta. Windows 8 ve 8.1'in SDK'lerini indirmeye yönelik bir öneri geldi fakat onların linkleri de çalışmıyordu. hackingtools.in gibi bir sitede Windows XP ve daha sonrasını destekleyecek şekilde indirilebilen bir WinDbg gördüm, fakat güvenilir olup olmadığını bilemediğimden yanaşmadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

EXE2 formatında bir dosya var güvenilir bir site gibi görünmüyor.

BlueScreenView ile de sorunun tam kaynağını bulmak mümkün değil. Bazı dosyalarda sadece ntoskrnl.exe'nin soruna yol açtığını söylüyor.
WinDbg gibi minidump dosyalarını okuyabileceğim bir program/yazılım yok mudur acaba?

WinDbg gibi minidump dosyalarını okuyabileceğim bir program/yazılım yok mudur acaba?
Olmadı ben size Google Drive'dan WinDbg'ın dosyasını atayım kendi sitesindeki Windows 8.1 ile ilgili olanı.
WinDbg gibi dosya inceleme yazılımları yok diye biliyorum başka.
Attığım linkten indirmeyi deneyin isterseniz.

Son düzenleme:
Olmadı ben size Google Drive'dan WinDbg'ın dosyasını atayım kendi sitesindeki Windows 8.1 ile ilgili olanı.
WinDbg gibi dosya inceleme yazılımları yok diye biliyorum başka.
Attığım linkten indirmeyi deneyin isterseniz.
Uğraştığınız için teşekkür ederim. Internet Explorer üzerinden aynı linke girmeye çalıştım oldu. "Debugging Tools for Windows"u seçerek kurulum yapıyorum şu an, hayırlısı bakalım.

Düzenleme: Oldu =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı