Windows 7'de sorunsuz çalışan bilgisayar Windows 10'da açılmıyor

erenkahram4n

Centipat
Katılım
18 Haziran 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba iyi sosyaller.

Ekonomik şartlar gereği eski bir sistem kullanıyorum ve artık Windows 7 desteği tamamen kalktığı için çoğu program da Windows 7 desteklememeye başladı. Bu sebeple bilgisayarımı Windows 10 yapmak istiyorum. Ancak şöyle enteresan bir problemim var. Bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 iken sorunsuz bir şekilde açılıyor kullanılabiliyor fakat Windows 8, 10, 11 sürümlerini yüklediğimde ( üç sürümü de denedim) bilgisayarı ilk açtığımda sadece fan çalıştırıyor ve monitöre görüntü vermiyor. Güç tuşuna basıp tekrar bilgisayarı açtığımda bilgisayar açılıyor ve kullanabiliyorum. Ancak bu şekilde kullandığımda 2-3 gün içerisinde SSD bozuluyor Windows başlangıç onarma ile açılıyor hiçbir şekilde masaüstüne giriş yapamıyorum ve bilgisayara format atmam gerekiyor. Birçok bilgisayarcı, donanımcı ile görüştüm ama bilmiyorum demek yerine yanlış siteden indirmişsindir Windows'u gibi kaçamak cevaplar aldım. Halbuki doğru yaptığıma eminim çünkü birçok kez aynı işlemi işim gereği farklı bilgisayarlarda yaptım ancak kendi bilgisayarımda böyle bir problem yaşıyorum zaten Microsoft'un kendi sitesinden yüklüyorum formatı.

Bilgisayarımın donanım özelliklerini aşağıya yazıyorum çok fazla donanım bilgim yok daha açıklayıcı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bilgisayarım bir server kasası.

Anakart: HP proliant ML110 g6.
İşlemci: Intel(R) Xeon(r) CPU X-3430 @ 2.40GHz (4 cpus), ~2.4GHz
RAM: 14 GB.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6570 - 4095 MB.

Eklemem gereken başka bir donanım bilgisi varsa yazabilirsiniz şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ancak ml110 g6 için çıkmış son bios güncellemeyi yapamıyorum çünkü hpnin sitesinde doğru sürümü bulamıyorum bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı acaba?

ayrıca şu anlık farklı bir işletim sistemine alışmaya çalışmak istemiyorum galiba ya
 
Dosyayı bulduysan Rufus'la FreeDOS şeklinde yazdırman gerek

Rufus'ta FreeDOS bir flash oluştur, sonra kurulum dosyalarını flasha at sonra flash belleği boot et sonra kurulum örneğin setup.bat gibi bir şeyse, önyüklemede /dir komutuyla bulup çalıştırman gerek
 

Geri
Yukarı