Windows 7'den 10'a Yükseltme

Batuhann22

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben windows 7 kullanıcısıyım. Sistemimi windows 10'a update yapmak istiyorum. Fakat temiz kurulum yapmıcam. Yani güncelleştirme yöntemi ile Windows 10 sahibi olmak istiyorum.

Peki temiz kurulum yerine doğrudan yapmak ne gibi zarar getirir? Programlarımı ve oyunlarımı hiçbir sorun olmadan çalıştırabilir miyim?

Temiz kurulum yapmak yerine yükseltme yapmak eski sistemden artıkların kalmasına sebep olabilir. Örneğin virüs sisteme etki etmişse yükseltme yaptıktan sonra da etki etmeye devam edebilir. Programların ve ya sistemin oluşturduğu artık ihtiyacınınz olmayabilecek klasör ve dosyalar durabilir. Daha önceden yüklenmiş ve ihtiyacınız olmayan sürücüler Windows klasöründe kalmaya devam edebilir. Kayıt defterinde kalıntılar olabilir. Bunlar fazla yer kaplamak dışında bir sorun oluşturmaz.

Programlar ve ya oyunlar Windows 10 ile uyumlu ise tabi ki sorunsuzca çalıştırabilirsiniz.

Yükseltme yaptıktan sonra da temiz kurulum yapma gibi bir şansınız var. USB'ye ihtiyaç olmadan Windows içinden sıfırlama ile ve ya Medya Oluşturma Aracı ile temiz kurulum başlatabilirsiniz.

Çoğu oyun ve program yükleme gerektirmeden çalışabiliyor. Temiz kurulum yapmak isterseniz yükleme gerektirmeden çalışan programları ve oyunları Windows.old klasöründen Program Files klasörüne girerek C sürücüsündeki karşılığı olan yere taşıyarak yükleme gerekmeden kısayolundan ve ya klasördeki exe ile çalıştırabilirsiniz. Ayrıca oyunların ayar ve kayıt dosyalarını, programların ayar dosyalarını da Windows.old klasöründeki Users ve ya ProgramData klasöründeki ilgili yerinden alarak C sürücüsündeki karşılığı olan yere taşıyarak korumanız mümkün.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı