Windows 7'den Windows 10'a Geçilmeli mi?

Yani Windows 10 mu Windows 8.1 mi arada kaldım

Hocam Windows 8.1'e geçin.
SSD'niz oladığı için Windows 10'da kaplamaların geç yüklenmesi gibi sorunlar ile karşılaşaçaksınız.
Ayrıca HDD'de Windows 8.1 Windows 7'ye göre daha iyi sonuç veriyor.

SSD'de kullanıyor olsanız HDD'de kullanıyor olsanız o sistemde Windows 10'a net ve kesin olarak geçilmeli.

Disk türünün oyun performansına etkisi yoktur. Yükleme sürelerine etkisi vardır. Standart bir diskin sıralı okuma yazma hızları günümüz oyunları için fazlasıyla yeterli.
@Tomates Dediğim gibi, Windows 10 geçin.
SSD'niz olmadığı için Windows 10'da kaplamaların geç yüklenmesi gibi sorunlar ile karşılaşacaksınız.
Ne alaka? Neye dayanarak söyleyebiliyorsun böyle bir uydurma bilgiyi?

Test ederek tabii ki de Windows 10'u hizmetleri ve arka plan görevleri cok yüksek disk kullanıyor bu da HDD'de yüksek kullanım anlamına geliyor ve bu yüzden oyunlarda kaplama geç yüklenme oyunlara daha geç yükleme gibi sorunlar oluyor.
Biz keyfimizden SSD lazım demiyoruz

Uydurma değil gerçek. Özellikle tek HDD'li sistemlerde Windows 10 takılarak çalışıyor. Yeni harddisklerde ve 7200 RPM disklerde pek sıkıntı olmasa da eski ve laptop harddisklerinde Windows 10 çalışmıyor diyecek kadar ağır. Bunun iki çözümü var, ya Windows ile diğer şeyleri ayrı HDD'lerden yürütmen ya da tek ve hızlı bir HDD kullanman.

İlk çözümü gayet HDD ile halledebilirsin, sadece dediğin gibi yüklenme süreleri fazla olur ve pek takılma hissetmezsin ama ikinci çözümü HDD ile halletmek istersen bir VelociRaptor'a ihtiyacın var.

Test ederek tabii ki de Windows 10'u hizmetleri ve arka plan görevleri çok yüksek disk kullanıyor bu da HDD'de yüksek kullanım anlamına geliyor ve bu yüzden oyunlarda kaplama geç yüklenme oyunlara daha geç yükleme gibi sorunlar oluyor.
Biz keyfimizden SSD lazım demiyoruz
Bana HDD ile kaplamanın geç yüklenmesi arasındaki bağıntıyı kur yıllardır oyun için kullandığım 2TB + 3TB diskleri sistemden sökeceğim.

Oyunlar SIRALI OKUMA YAZMA kullanır, IOPS değil. Yalnızca YÜKLEME süresi uzun sürer, ön bellekleme tamamlandıktan sonra tüm yüklemeler ekran kartı grafik belleğinden ve sistem belleğinden yüklenir.
Uydurma değil gerçek. Özellikle tek HDD'li sistemlerde Windows 10 takılarak çalışıyor.
Çalışmıyor. Gayet düzgün çalışıyor. Öyle olsa kendim kullanamazdım Atom işlemcili bilgisayarda? Ama tabi sistem açılışına 1293839839210381298 tane program bulununca takılması gayet normal.

Bak tekrar söylüyorum: IOPS ile Sıralı Okuma Yazma değerlerini karıştırıyorsunuz.

Harddisk kendi akranları arasında performanslı ise geçilir. Ben külüstür bilgisayarda bile w10 kullanıyorum harddisk sata 2. Bu konuları çok uzatıyorlar formatı atarsın, temizliğini bakımını yaparsın sonra sevmezsen 8.1 kurarsın, onda da lisans uyarısıyla boğuşur durursun.

Bak tekrar söylüyorum: IOPS ile Sıralı Okuma Yazma değerlerini karıştırıyorsunuz.
IOPS'u biliyorum ondan dolayı verdiğim HDD örneği VelociRaptor. Sıralı okuma dediğimi hatırlamıyorum, mesajıma tekrar baktım dememişim böyle bir şey.
Öyle olsa kendim kullanamazdım Atom işlemcili bilgisayarda?
Kullandığınıza emin misiniz? 0 harici program ile mi kullanıyorsunuz Atom işlemcili bilgisayarı yoksa Windows 10 diye geçen ama özünde görev çubuğu ve DX12 eklenmiş Windows 8.1 mi kullanıyorsunuz? Yeni versiyonları takılma canavarı çünkü ha yok 0 harici program derseniz bir bilgisayarın kullanım amacına aykırı gibi geliyor bana. İmkanın varsa 8.1 dene derim, belki de sadece kullandığını sanıyorsundur.

IOPS'u biliyorum ondan dolayı verdiğim HDD örneği VelociRaptor. Sıralı okuma dediğimi hatırlamıyorum, mesajıma tekrar baktım dememişim böyle bir şey.

Kullandığınıza emin misiniz? 0 harici program ile mi kullanıyorsunuz Atom işlemcili bilgisayarı yoksa Windows 10 diye geçen ama özünde görev çubuğu ve DX12 eklenmiş Windows 8.1 mi kullanıyorsunuz? Yeni versiyonları takılma canavarı çünkü ha yok 0 harici program derseniz bir bilgisayarın kullanım amacına aykırı gibi geliyor bana. İmkanın varsa 8.1 dene derim, belki de sadece kullandığını sanıyorsundur.
Oyunun IOPS değil Sıralı okuma yazma kullandığını bilmediğin için halen daha boş yapıyorsun. ARAŞTIR !

Evet, eminim. 0 harici programla değil ve bildiğin 21H1 kullanıyorum. Tabi kullanmasını bilene.

Dipnot: Velociraptor diskleri gözünde çok büyütme, standart bir 10K diskten ibaret. Güncel 7.2K diskler oldukça yakın IOPS ve aktarım hızlarına sahip zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı