Windows 7'den Windows 10'a geçiş performansı düşürür mü?

Önder11111111

Decapat
Katılım
20 Kasım 2020
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarım eski, Windows 7 kurulu. Windows 10 kurarsam oyunlarda FPS düşüklüğü veya bilgisayarda yavaşlama olur mu?
Intel Core i5 3450K 8 GB RAM.
 
SSD varsa hayır, yoksa evet.

OS değiştireceksen RAM ve Depolamaya bakarsın, işlemci veya ekran kartı bir önem arz etmiyor. Ha güncel ekran kartın var ise bazı oyunlarda (DX12) windows 10 kullanman oyun performansını arttırır. Onun dışında HDD var ise W8.1'e yükselterek daha iyi performans alabilirsin.
 
Windows 10 da (21H1) şu an optimizasyon sorunu var diye biliyorum FPS dropları falan bende de arada oluyor 10 FPS kaybı falan 21H1 için. Ama Windows 7 çok eski bir performans artışı olur benim düşüncem 1 2 ay bekle yamalar bir gelsin ondan sonra yap (bence)
Bu arada yanlış anlaşılmasın Windows 10 iyi ama şu anda değil 11le alakalı olabilir geçen aylarda 21H1 güncellemesini yaptılar ve performans düştü optimizasyonla ilgili bir sorun DLL hatası veriyor galiba eğer illa geçirmek istiyorum dersen Microsoft'un sitesinden indirme benim önerim onun dışında yükseltmen performans arttıracağını düşünüyorum çünkü Windows 7 de olan sıkıntılara artık yama gelmiyor FPS olan bir sıkıntı olabilir 7 de ve varsa artık o düzeltilmeyecek geçirmeni önermemizin sebebi bu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı