Windows 8.1 %100 Disk kullanımı

GetReazy

Decapat
Daha fazla  
Geçen 2 ay içinde bilgisayarıma Windows 8.1 Pro formatı attım. Normalde Win10'du sebebi Win10'da disk kullanımı %100 oluyordu. Windows 8.1 Pro da olmuyordu hep %10 %20 arasında dolaşıyordu ama bu son hafta içinde bilgisayarım çok yavaşladı ve görev yöneticisine baktığımda disk kullanımı Windows 10'da ki gibi %100. System denen uygulama bunu böyle yapıyor çok fazla disk kullanımı yiyor ve bilgisayar hep bir işlem yapmaya çalışınca Google Chrome'yi bile açmak olsa fan sonuna kadar çalışıyordu, çok ses çıkıyordu.

i5 2410M 2.30GHz 2 çekirdek
WD 500GB 5400RPM
8GB DDR3

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararlı yazılımdan dolayı olabilir. Kaspersky IS ile taratmanızı öneririm. @Murat5038

Geçen 2 ay içinde bilgisayarıma Windows 8.1 Pro formatı attım. Normalde Win10'du sebebi Win10'da disk kullanımı %100 oluyordu. Windows 8.1 Pro da olmuyordu hep %10 %20 arasında dolaşıyordu ama bu son hafta içinde bilgisayarım çok yavaşladı ve görev yöneticisine baktığımda disk kullanımı Windows 10'da ki gibi %100. System denen uygulama bunu böyle yapıyor çok fazla disk kullanımı yiyor ve bilgisayar hep bir işlem yapmaya çalışınca Google Chrome'yi bile açmak olsa fan sonuna kadar çalışıyordu, çok ses çıkıyordu.

i5 2410M 2.30GHz 2 çekirdek
WD 500GB 5400RPM
8GB DDR3
İmkanın varsa SSD'ye geç.

Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir burdan indir. Formatı at.

Download x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 8.1 Güncelleştirmesi (KB3138615) from Official Microsoft Download Center Sonra bu güncelemeyi kur, kurmadan sağ tıkla özellikler, engeli kaldır de.

Denetim masasından güncelleştirmeleri denetleyip istediğin güncellemeleri kur ve Windows Uptade'i hizmetlerden devre dışı bırak. Windows search hizmetini de devre dışı bırakabilirsin.
Windows 7 ye geç desteği kesilmeden.

Aynı sorunla ben de uzun bir zaman savaştım. Sorun Windows 8'den sonrasının SSD ile uyumlu olması. Windows 7'de de aynı sorun var ama neredeyse fark edilemeyecek kadar az.

Youtube'da bazı çözüm videoları var fakat bunlar sadece azaltabilir sorunu durdurmaz. Oyunlarda haritaların geç açılmasına FPS azalmasına neden olmaya devem eder... Boşuna format atmana da gerek yok. Windows 7'ye geçmeni ya da SSD takmanı tavsiye ederim.

120GB'ların fiyatları gayet uygun. Hafızası küçük dersen DvD to Hdd diye bir şey var. 20-50tl arası bir fiyatı var DVD yerine hard disk takabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı