Çözüldü Windows 8.1 32Bit UEFI olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

frtna33

Centipat
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Internetten Windows 8.1 32Bit indirdim. USB'yi boot menüde UEFI şeklinde görüyorum ama seçtiğimde Windows normal başlıyor yani UEFI kurulum başlamıyor. Aklıma bir şeyler geldi ama araştırdım bulamadım. UEFI 32 Bit desteklemiyor olabilir mi? Çünkü ilk defa böyle sorunla karşılaştım ve bu formatta tek değiştirdiğim şey 64 Bit'ten, 32 Bit'e düşürmek oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
x86 UEFI desteği olmayan sistemlerde 32 Bit UEFI kurulmuyormuş (internetten baktım, ne kadar doğru bilmiyorum fakat benim sistemimde denediğimde açıldı).
Anakart UEFI mi peki? Boot ederken başında UEFI olan USB den mi boot ediyorsunuz?

Ben şuana kadar windows 10 64 bit uefi kurulumu rahat 3 5 defa yaptim ama windows 8.1 32 bitte böyle bir sorun oluştu, herşeyi ayni yapıyorum, Technopat'ın videosundaki gibi yani.
UEFI donanımınız x86 mı yoksa AMD64'mü?
Ona nereden bakacağımı bilmiyorum maalesef.
İndirdiğin Windows'u direk setup olarak çalıştır yani bios a girmeden yap ve orada gelişmişi seçip temiz kurulum gibi kurabilirsin.
Uefi kurulumu tavsiye ediyorlar uefi yapmak istiyorum, şuan ki sorunu çözemezsem dediğiniz yöntemi denerim. Teşekkür ediyorum.
Anakart UEFI mi peki? Boot ederken başında UEFI olan USB den mi boot ediyorsunuz?
Anakart uefi ve USB önünde Uefi yazıyor.
 
Ben şu ana kadar Windows 10 64 bit UEFI kurulumu rahat 3 5 defa yaptım ama Windows 8.1 32 bit'te böyle bir sorun oluştu, her şeyi aynı yapıyorum, Technopat'ın videosundaki gibi yani.
İndirdiğiniz imaj UEFI kurulum destekliyor mu peki? Ve neden 32 bit kurulum yapıyorsunuz?
 
Sistemim çok eskidi o yüzden 32bit kurmak istedim. Evet Uefi destekliyor.
Kullandığınız USB nedir? BIOS ta Legacy USB ayarı var ise Disabled yapın ve UEFI ayarı var ise onu devreye sokun. Kullandığınız imaj da da problem olabilir. Başka bir siteden UEFI kurulum desteklediğine emin olduğunuz başka bir imaj dosyasını deneyebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı