Çözüm Windows 8.1 Açıldığında Klavye ve Mouse Çalışmama Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dark_blue

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarıma windows 8.1 pro 32 bit kurdum. Akşam bilgisayarımı kapattım sabah açtım fakat klavye ve mouse çalışmadı. Arkadaki kabloları ile oynadım geldi ama tekrar kapattım bilgisayarı 2 saat sonra geri açtım yine çalışmadı klavye ve mouse.

• Klavye marka model :Microsoft wired keybord 600
  • Mouse ise Microsoft 1113

Windows 8.1'de bilgisayar kapanmayıp uykuya dalıyor. Senin bilgisayarında da anakartın eski olduğundan uyanınca da USB portları uykudan uyanmıyor. BIOS'a gir ve ayarları Default yap. Load Setup/BIOS Defaults diyebilirsin. Sonrasında BIOS güncellemesi yap.

BIOS güncellemesi sonra da sorun devam ediyorsa güç seçeneklerini değiştir:

upload_2014-11-27_16-50-42.png

Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir de ve Hızlı başlatmayı aç seçeneğini devre dışı bırak.

upload_2014-11-27_16-51-36.png

Bir de bir daha 32 Bit kurma. 32 Bit devri bitti.

Son düzenleme:
Bunu sadece benim antika yapıyor sanıyordum askıya alınca USB'ler devre dışı kalıyor iyi ki PS/2 klavye ve fare'de ısrar etmişim Aygıt Yöneticisi ile çalışmayan aygıtı kaldırıp tekrar aygıt aratıp USB'leri aktif ediyorum ama onbord Realtek ses kartı kapınırsa yeniden başlatmak gerekiyor E-Machines Notebook 275TL'ye denk gelmişti gerçi buda tarihi eser ama 200TL verip alsaydım keşke diyorum bu ne sorun çıkartır? 64Bit 8.1 kurardım buna yada bu çıkardı gene:
8.1-uyumsuz.PNG

ama bu resim 8.1 resimler klasöründe...

Windows 8.1'de bilgisayar kapanmayıp uykuya dalıyor. Senin bilgisayarında da anakartın eski olduğundan uyanınca da USB portları uykudan uyanmıyor. BIOS'a gir ve ayarları Default yap. Load Setup/BIOS Defaults diyebilirsin. Sonrasında BIOS güncellemesi yap.

BIOS güncellemesi sonra da sorun devam ediyorsa güç seçeneklerini değiştir:

Eki Görüntüle 34140

Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir de ve Hızlı başlatmayı aç seçeneğini devre dışı bırak.

Eki Görüntüle 34141

Bir de bir daha 32 Bit kurma. 32 Bit devri bitti.[/QUOTE
Aradan çok zaman geçmiş kusura bakmayın ama çözüm bulamadım. Acer vn7 bilgisayarım var , fare çalışıyor klavye çalışmıyor. Sıvı filan dökülmedi , ışıkları yanıyor dün bir iki tuşu çalışıyordu ama a ya basınca başka birşey yazıyordu. Bugün hiçbir şey yazmıyor. Bios ayarlarına girecek kadar bilgim yok yardım eder misiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı