Windows 8.1 açılmıyor

Recovery yapıp yüklediğimde sistem yeniden başlatılmalı diyor. Yeniden başladığında bioas girip hiç bir işlem yapamıyorum. Bende şuanda eski recovery yi yükledim.

Bios işlem mi yapmıyor yoksa bilgisayar boot mu yapmıyor? Eğer flaş diskten boot edebileceksen live cd (tavsiyem active boot disk) kullan harddiskin içindekileri bir yere kopyala sonra temiz formatını at.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arıza sonrası aldığım recoveryi seçip yüklemesinden sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda bios a giriyor. Kayıt et çık veya kaydetmeden çık dediğimde tekrar biosa dönüyor. Şu an 6 ay önceki recovery i kullanıyorum.

Bilgisayarın boot edip etmediğini test edemedim. ( Windows 8 içine gömülü ayrı bir DVD si yok. ) Amacım sizin de belirttiğiniz gibi
verilerimi kurtarıp format atmak ama live cd ne bilmiyorum nasıl kullanılır bilmiyorum. Dün bir arattım ama sizin kast ettiğiniz mi emin olamadım.

Açamadığım recovery nasıl açıp kurtarabileceğim hakkında bir yol gösterebilir misiniz acaba ?

Recovery i D ye kurmuş bende harici disk olmadığı için burada kalmasında sorun olur mu ?

Hocam recovery dosyalarını açmak çok zordur programcılar sıkıştırma için çok çeşitli algoritmalar kullanırlar.Bence siz eski recovery dosyasını güvenli bir yere alın sonra formatınızı atıp sonra geri yüklemeyi deneyin. Live Cd bilgisayara yükleme yapmadan bir işletim sistemini geçici olarak usb yada cd-dvd üzerinde açmaya ve bilgisayarınız çökmüş olsa bile dosyalarınıza erişebilmenizi sağlayan yazılımlar. 
Samsung recovery solution yazılımını indir açacak mı bir dene bakalım.

Bu programı CD veya DVD ye kaydedip öyle boot etme şansımız var mı ? Biostan flash ı bootable yapamıyabilirim de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet var. Programı kurun orda sizi yönlendirecek zaten boot disk creator kısmında. 
Biostan boot device priority kısmında en başa flaş diski getirip kaydedecek ve yeniden başlatacaksınız bilgisayarı.

adm123 ,

Dediğiniz gibi programı indirip DVD ye kurdum. Çalıştıramadığım recovery seçip geri yükledim. DVD takılı olmasına rağmen yeniden başladığında direk bios açıldı.
Bios ayarlarında > boot device priority kısmında :

-Touch pad mouse
-Secure boot
-Internal LAN
-PXE OPROM

-Smart BAttery Calibration

seçenekleri var. ne kadar aradıysam DVD veya USB boot yok. F10 ( Save and exit) deyip tekrar başlatmama rağmen yine biosa girip bu yedeği hala açamadım.

Seni de yoruyorum kusura bakma.

adm123 ,

Dediğiniz gibi programı indirip DVD ye kurdum. Çalıştıramadığım recovery seçip geri yükledim. DVD takılı olmasına rağmen yeniden başladığında direk bios açıldı.
Bios ayarlarında > boot device priority kısmında :

-Touch pad mouse
-Secure boot
-Internal LAN
-PXE OPROM

-Smart BAttery Calibration

seçenekleri var. ne kadar aradıysam DVD veya USB boot yok. F10 ( Save and exit) deyip tekrar başlatmama rağmen yine biosa girip bu yedeği hala açamadım.

Seni de yoruyorum kusura bakma.

Secure Boot'u kapatıp yeniden tercihe bağlı Windows 8.1 veya Windows 7 kurmayı dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı