Windows 8.1 başlangıç etkisi nedir?

• Konuyu başlatan kaspa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 4.798

kaspa

Megapat
Daha fazla  
Laptop açıldığında synaptics hemen etkinleşmediğinden biraz beklemek zorunda kalıyorum. Bunun etkisini yüksek yapma opsiyonumuz var mı yoksa sistem kendi öncelik olarak mı belirliyor?

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç etkisi denilen şey bilgisayar açılırken, programın başlangıç hızını ne kadar etkilediğidir. Siz bu etkiyi neden arttırmak istiyorsunuz ki?
Esas yapmanız gereken başlangıca etkisi olan programları başlangıçtan kaldırmaktır. Mesela Catalyst Control Center'ı devre dışı bırakabilirsiniz.
Ayrıca Hizmetler kısmından ihtiyacınız olmayan hizmetleri kapatabilirsiniz veya başlangıçta hemen açılmamasını sağlayabilirsiniz.

Demek ki ben yanlış anlamışım o etkiyi :) Touchpad'i ayarları etkin olmadan kullanamıyorum bu etkiyi öncelik sırası gibi algılamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece catalyst control centeri kapatmanız yetmeyebilir. Bir de HDD kullanmanızdan dolayı sistem yavaş başlıyor olabilir. Hizmetler bölümünden ihtiyacınız olmayan servisleri manuel veya automatic(delayed) yaparsanız daha hızlı başlangıç sağlayabilirsiniz. Mesela bilgisayarınızda printer yoksa ozaman print spooler(yazdırma biriktiricisi) servisine ihtiyacınız yok demektir onu komple kapatabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı