Windows 8.1 Çökme Sorunu

Cengiz Çelik

Hectopat
Yer
KKTC-Guzelyurt
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Merhaba...

Öncelikle Windows orijinal olduğundan ve donanımdan kaynaklandığını düşündüğüm için buraya konu açtım.

Yeni aldığım bilgisayarda böyle bir durum yaşıyorum. Bilgisayarı ilk aldığım zaman "sahte" Windows kurmuş idim. Sahte Windows'ta sürekli bu sorunu yaşadım günde 5-6 defa çöküyordu. Defalarca her şeyi silerek format attım. Hatta hiç bir program yüklemeden sadece "Google Chrome" 'u yükleyerek 1-2 gün test etmeme rağmen bu 1-2 gün içerisinde çökmeler yaşandı.

Yani sorun ne işletim sistemi ile ne de kullandığım programlar ile alakalı değil. Ayrıca zaten benim yüklediğim programları şuan 3-4 tane bilgisayarda sorunsuzca kullanılmakta. Sistemim buradaki gibi Intel i7-4770K ve R9 290X Tri-X Sistem Toplandı | Technopat Sosyal Onun dışında oyun testleri yapacaktım eğer şu sorunlardan kurtulabilseydim. Ne yapmalıyım çıldırma safhasına geldim artık.

Vatan Bilgisayar'a götürecektim aslına bakarsanız ama sizin de bir düşüncenizi alayım dedim. Son olarak "Bios" ayarlarındada sorun olmadığını düşünüyorum hem kendim yaptığım ayarlar ile hem Oc Genie'yi açarak kullandığımda hem de "Defult" ayarlarda bu problem devam etti. Artık her şeyi denedikten sonra parçalarda bozukluk olduğunu düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler...

Bu arada ingilizce olan orijinal türkçe olanı ise sahte işletim sisteminden
Benim yakaladığım görüntüler:
b8qXj8.jpg
djQdo4.jpg
59Pl4R.jpg

Merhabalar tekrardan konu açmak değil de buradan yazmak istedim. Sorun şu ki bende mavi ekran sorunu tekrar baş gösterdi. MiniDump dosyalarını paylaşıyorum. Bu arada 3 kere oldu bu olay 1-1,5 hafta içinde ben ne olur ne olmaz bir sormak istiyorum size. Lakin 3 kere mavi ekran vermesine karşın sadece 1 tane MiniDump dosyası mevcut ?
Buyurun: Dropbox - 091114-19750-01.rar
@Murat5038 @THE_MILLER @Akif

Intel smart connect kaldır, Corsait link kaldır, CPU Z kaldır, ekran kartını DDU ile kaldır güncel sürümü kur. OC varsa orj. haline döndür.
Corsair Link kullanmaktayım. CPU-Z kullanıyorum. OC yok "Stock" hızlarda işlemcim. Bir de bu arada ben sorunun bu programlardan olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum. Çünkü eğer bu programlar sorun çıkartıyor ise biz bu programları hiç bir şekilde kullanamayacağız anlamına geliyor ki, belki kaç defa kontrol edilmiş milyonlarca kişinin kullanmış olduğu programlar. Ve isimsiz değil bilindik markalar tarafından lisanslı. Ayrıca 4770K bir işlemciyi ben OC için aldım ve eğer ben Küçük bir OC'de bu tür durumla karşılaşacak isem adamlar mutlaka buna tedbir almış olmalıdırlar. Anlamadığım ise neden o kadar insanda sorun yokta bende oluyor ? Ekran kartı dışında güncel yazılımlar sonuçta. Ve ekran kartı da BETA sürüm değil Windows'un onayladığı sorunsuz bir sürüm. Bunun üstünde BETA var o kanımca daha problemli değil mi ?

Forum mu Türk dil kurumu mu belli değil. Sürekli Türkçeye uygun mesaj atiniz diye uyari. Sanki tez veriyoruz. Bir de yazanlari arada bir azarlamalar goruyorum cok ilginc bir site, size bol muhabbet sitenizde...

Son düzenleyen: Moderatör:
Cengiz, ne gerekli ise yazdım. Uygulayıp uygulamamak sana kalmış.
Yanlış anlamayın kötü niyetli konuşmuyorum. Lakin anlayamıyorum. Yani bir açıklaması yok mu ? Uygulamalar falan çakışıyor diye mi ? Yoksa formattan sonra o programı kursak tekrar mavi ekran yiyecek miyiz ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı