Windows 8.1 Çökme Sorunu

Cengiz Çelik

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2013
Mesajlar
812
Yer
KKTC-Guzelyurt
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ögrenci
Merhaba...

Öncelikle Windows orijinal olduğundan ve donanımdan kaynaklandığını düşündüğüm için buraya konu açtım.

Yeni aldığım bilgisayarda böyle bir durum yaşıyorum. Bilgisayarı ilk aldığım zaman "sahte" Windows kurmuş idim. Sahte Windows'ta sürekli bu sorunu yaşadım günde 5-6 defa çöküyordu. Defalarca her şeyi silerek format attım. Hatta hiç bir program yüklemeden sadece "Google Chrome" 'u yükleyerek 1-2 gün test etmeme rağmen bu 1-2 gün içerisinde çökmeler yaşandı.

Yani sorun ne işletim sistemi ile ne de kullandığım programlar ile alakalı değil. Ayrıca zaten benim yüklediğim programları şuan 3-4 tane bilgisayarda sorunsuzca kullanılmakta. Sistemim buradaki gibi Intel i7-4770K ve R9 290X Tri-X Sistem Toplandı | Technopat Sosyal Onun dışında oyun testleri yapacaktım eğer şu sorunlardan kurtulabilseydim. Ne yapmalıyım çıldırma safhasına geldim artık.

Vatan Bilgisayar'a götürecektim aslına bakarsanız ama sizin de bir düşüncenizi alayım dedim. Son olarak "Bios" ayarlarındada sorun olmadığını düşünüyorum hem kendim yaptığım ayarlar ile hem Oc Genie'yi açarak kullandığımda hem de "Defult" ayarlarda bu problem devam etti. Artık her şeyi denedikten sonra parçalarda bozukluk olduğunu düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler...

Bu arada ingilizce olan orijinal türkçe olanı ise sahte işletim sisteminden
Benim yakaladığım görüntüler:
b8qXj8.jpg
djQdo4.jpg
59Pl4R.jpg
 
Cesaret ile ilgili bir şey yok, yazılımı çalıştırın Windows altı zaten, ilk mesaja yes seçin, ikinci çözünürlükle ilgili mesajda no seçin, teste başlayacak küçük bir util zaten.
 
@Cengiz Çelik kızmadım, yalnız dediklerimi bir kişiye 3/4 kere yazmak ve aynı cevapları almak benim için değil sizin için üzülüyorum. Çünkü forumdan 1 gün hatta daha fazla uzak kalmamanız için yapmanızı istiyorum. Forumda kaç kişiyi görüyorsunuz ceza alıp 1 gün dayanamayanlar var.
Dediklerimin yapılmadıklarını ve aynı sorundan aynı dosyalar olduğunu görünce haliyle sizin gibi kişilere cevap vermiyorum. Ben bir kişiyi en fazla 3 kere uyarırım sonrasında işler karışır. Ayrıca aldığınız kartın OC sürümü olduğu için başta direk cevabı vermem, yani asıl çözümü çoğu kişiye söylemem. Çünkü yazılımsal çözüm ile de kurtulan çok oluyor.

Lightning Edition olanı alabilirsin, ancak stoklarda yok :) Ancak benim tavsiyem, alabiliyorsan şunlardan birini al:
GTX780 Classified ACX GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Msi Gtx780 Ti Gaming Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
 
@Murat5038 Hocam sormayın evlat acısı gibi kaç kere mağdur oldum.:D Aslında yöneticiler biraz ön yargılı. Yanlış anlamayın bu çok doğal sürekli ceza veriyorsunuz birilerine o yüzden artık sorguluyorsunuz enine boyuna düşünüyorsunuz. Herkes için geçerli bu olay. Yani örnek vereyim siz bir subay ile bir bakkal'ı bir tutamazsınız. Siz işte buradaki subay gibi disiplinlisiniz. Yani artık alışkanlık olarak insanları sorguluyorsunuz. :like:;) Çok doğal bir şey.

Benim şahsen bilgisayar toplama konusunda istediğim tavsiyeler temalı konum "Bütçeyi sürekli arttırmam ve hayali sistem olmasından dolayı" kapatıldı. Ne oldu 2 gün sonra sistemi aldım resimleri paylaştım üyeliğim açıldı. :D Tamam belki bana bir zararı yok ama pek hoş karşılamadım açıkçası hakaret niteliğinde gibi algıladım. Yani sonuçta ben paramın fotoğrafını çekip sitede mi paylaşayım yani.

Yani demek istediğim sadece o konuda biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ki bunu sadece kendimde yaşadım. Başkasının konusu hayali sistem diye kapatıldıktan sonra bidaha resimleri paylaştığını görmedim.:D Yani birazda belki benim suçum ama. Artık olmuş bitmiş ben memnunum.
Ama dediğim gibi insanları ayırt edebilmek önemli olan. Burada sitem yapmıyorum sadece küçük bir öneri.;):D

Yanlış anlamamanız dileğiyle...
 
Hocam MSI varken hiç bakasım yok PCS+'a babam o kadar para veremem derse artık alırım onu. Ki başka kart verirler inşallah. Yani aynısını almak istemiyorum. Hadi bakalım Ramazan, Ramazan çok güzel olur. :D:p
 
İnanın her şeyi denedim. Monitörüm Asus VN247H. Sapphire ekran kartları ile ilgili bir sorun falan dediler. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Cengiz Çelik monitörün yanındaki boşluklar çözünürlük ayarından kaynaklanıyor olabilir. Bende de aynı sorun vardı. Monitörünün marka ve modelini yazarsan yardımcı olabilirim.
 
İnanın her şeyi denedim. Monitörüm Asus VN247H. Sapphire ekran kartları ile ilgili bir sorun falan dediler. Yardımcı olursanız sevinirim.

S/A tuşunu 2-4 saniye basılı tutun. Karşınıza çözünürlük ayarları çıkacak. Monitörünüze uygun olan çözünürlüğü (1920*1080) seçin. Bende de aynı sorun vardı. Böyle çözdüm. Monitörüm Asus VS197N. Olmazsa ekran kartı sürücülerini güncelleyin. Çözünürlük ayarlarına bir de Windows'tan bakın.
 

Geri
Yukarı