Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

getoutonmyship

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,

Windows 8.1'i ilk çıktığından beri kullanmaktayım. Ancak bugün karşılaştığım bir problem var.

Bilgisayarımı açıyorum, parolamı giriyorum ve herhangi bir yere tıkladığım zaman bilgisayar donuyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Yeniden başlattıktan sonra yine aynı problem oluyor. Bazen açılışta, windows dolum ekranından sonra HDD'yi bulamadığına ait uyarı veriyor "press a key" diyor. Biosa giriyorum ancak SSD'yi göremiyorum.

Herşey normalken nasıl böyle birşey olabiliyor anlayamadım doğrusu.

Desteğinizi rica ederim.

Anlaşılan ssd kullanıyorsun arkadaşım. Önerim ssd için firmware güncellemen. SSD markasına göre değişiyor ama ssd firmware güncellemesi varsa bu sorunu halledebilirsin. Elektronik bir arıza değilse tabi. Uyarayım firmware güncellemesi sonrasında dosyalarının silinme ihtimali var. Yedeklemeden sakın deneme.

Anlaşılan ssd kullanıyorsun arkadaşım. Önerim ssd için firmware güncellemen. SSD markasına göre değişiyor ama ssd firmware güncellemesi varsa bu sorunu halledebilirsin. Elektronik bir arıza değilse tabi. Uyarayım firmware güncellemesi sonrasında dosyalarının silinme ihtimali var. Yedeklemeden sakın deneme.

Şuan farklı bir bilgisayarda deniyorum. Biraz burada deneyeceğim. Burada sıkıntı olmaz ise SSD'de problem yok demektir.

SSD'de problem yok ise sıkıntı nerede ? İşte sorulması gereken soru bu :D

- - - Güncellendi - - -

Şimdi telefondan giriyorum. Problem diğer bilgisayarda da devam etmektedir.
Arkadaşlar SSD bozulmuş olabilir mi?

Selamlar,

Temiz kurulum öncesi ssdyi formatlayın ve kurulumu gerçekleştirin. İşe yaramazsa servise yollayın.

Diski biçimlendirmek için kurulum sırasında,

Shift + F10 tuşuna basarak Komut İstemcisinin açılmasını sağlayın. Ardından diskpart yazın ve Enter'a basın.

List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki disklerin listelenmesini sağlayacak.

Listelenen diskler arasında kurulum yapacağınız diski bulun ve numarasını öğrenin.

Select disk DİSK NUMARASINIyazın ve Enter'a basın.

clean yazın ve Enter'a basın.

convert mbr yazın ve Enter'a basın. uefi kurulum yapacaksanız mbr yerine gpt yazın.

exit yazın ve Enter'a basın.

diskiniz biçimlenmiş olacak.

Selamlar,

Temiz kurulum öncesi ssdyi formatlayın ve kurulumu gerçekleştirin. İşe yaramazsa servise yollayın.

Diski biçimlendirmek için kurulum sırasında,

Shift + F10 tuşuna basarak Komut İstemcisinin açılmasını sağlayın. Ardından diskpart yazın ve Enter'a basın.

List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki disklerin listelenmesini sağlayacak.

Listelenen diskler arasında kurulum yapacağınız diski bulun ve numarasını öğrenin.

Select disk DİSK NUMARASINIyazın ve Enter'a basın.

clean yazın ve Enter'a basın.

convert mbr yazın ve Enter'a basın. uefi kurulum yapacaksanız mbr yerine gpt yazın.

diskiniz biçimlenmiş olacak.

Desteğiniz için teşekkürler. Format attım şuan disk ile ilgili problem gözükmüyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı