Windows 8.1 Ghost Spectre'de nasıl performans arttırılır?

Bilgisayarınızdan kaynaklı veya driverdan kaynaklı olabilir 3GB RAM 512MB VRAM'lik laptopumda Windows 11 ghost kullanıyordum en ufak bir kasma bile yoktu.
Driverlardan dolayı olacağını sanmıyorum çünkü arkadaşım eski sürücünün üstüne Windows 10 driverini kurmuştu. (Youtube'da videosunu bulursam atacağım.)

Bozulan laptopum ile aynı özellikler de sistemin bende de öyle lanet problemler vardı. Bence ekran kartı kronik sakat 😃. Bazı oyunlarda garip performans veriyordu rahat açması gereken oyunlarda salakliyordu.

Hocam ben bu sorunu yaşıyordum ve birçok yolla çözdüm, işinize yararsa diye sıralıyorum;
1-) ekran kartının pil koruma modu varsa devre dışı bırak ( 30FPS gibi bir oranda sabitler )
2-) oyunlarda dikey eşitleme kullan ( CS gibi oyunlarda 200 FPS aldığım zaman 40 FPS hissiyatı veriyordu, bu ayarla beraber akıcılığa kavuştum. Monitörünün Hz'sine sabitler )
3-) oyunları başlattıktan sonra Görev Yöneticisi'nden işlem önceliği ver.

Umarım işine yarar :D
1. Yöntem için yani fps sabitleme değil de mesela server listesini açınca 300-400 olan fps 100-200 oluyor gibi.
2. Yöntem ise yani kullanılıyken de ilk bahsettiğim durumun 75 fps'e sabitlenmiş hali oluyordu 😃.
3. Yöntemi denememiştim, deneyeceğim.

Hocam Ghost sürümü zaten kendi başına bir performans sürümü dolayısıyla ekstra işlemler yapmanıza gerek yok. Ayrıca kendi şahsi görüşüm 8.1 kullanacaksanız sade 8.1 olan sürümü orijinal siteden indirip temiz bir kurulumla geçebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey interneti bilinçli kullanıyorsanız eğer benim gibi Defender ve Update'i durdurup diğer ayarlara dokunmadan stabil bir şekilde kullanabilirsiniz 👍
Yani oynadığım oyunların çoğu Steam üzerinden Windows 8.1'i de denemiştim yine aynı durumu yaşadım.
😺

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı