Windows 8.1 Goldwave ses kayıt sorunu

bülent hayro

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 8.1 kullanalı yaklaşık 6 ay olmasına rağmen bu süre içerisinde kime danıştıysam soruna çözüm bulamadım. Sorun şu: en çok kullandığım program olan Goldwave ile ses kaydını XP ile sorunsuz yapabiliyorken, 8.1'de ekodan dolayı ses kaydı yapmam mümkün olmadı. Çalan bir müziği kaydederken sorun yok, karaoke yaparken sorun yaratıyor. Sonunda ekoyu kestik fakat bu kez Front Pink In'de mikrofon girişi okeylenmediği için karaoke gibi bir olayda müzik ön planda kalıp mic sesi volüm olarak çok altta kalıyor. Mikrofonu okeylettiğimizde ise ses yine ekolu çıkıyor.

Bir çok siteyi araştırmama rağmen ortak şikayet "ses sorunu"na kimse çözüm bulamamış gibi.... Srka jak girişlerini de denediysek de, Realtek'den ayarları yapsak da hala sorunu aynı. Belki başka kaydedici proğramlarda bu sorunu yaşamayanlar olabilir. Fakat ben Goldwave'e alıştığım ve pratik olduğu için XP'deki gibi kullanmak istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür...

AnakartAsus M5A78L-M LX3 Amd 760G/SB710 AM3+ Soket

Ses sürücüsü donanım kimliği:

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_10438445&REV_1003
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_10438445

• İşletim sistemi Windows 8.1 update 3
  • Işlemci AMD FX(tm) 4300 Ram 8 Gb DDR3
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GT 420
Şu an ki Goldwave 5.70 (6 ve 7. versionlar da kurulmuş denenmiş aynı problemler devam etmekte.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdıklarınızı aynen uyguladık sorun değişmedi. Mikrofon bölümünü ok lediğimizde yankı ve dip gürültüsü devam ediyor. Mikrofonu iptal edip front pink in ini kullandığımızdaysa hoparlörden normal ses düşük volume da kayıtta ise neredeyse frekans tek çizgi halinde görünüyor. Yani karaoke yaptığımızda müzik tamamen önde. Kendi sesimiz duyulmayacak kadar az. Yardımlarınız için teşekürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AC97 diye daha önce yazmıştım.tam olarak yaptığım işlem ön panel girişine takılı mic ile herhangi bir müzikle birlikte karaoke kayıt yapmak.windovs xp de ses frekansları nerdeyse bir birine eşitken( ki, ben bunları istediğin şekilde azaltıp arttırabiyordum.) Windows 8.1 de mic. kayıt frekansı ,volum 100 olsa bile çok düşük kalıyor.eğer mic girişini aktif hale getirirsem bu kez korkunç bir eko'dan dolayı kaydın bir anlamı kalmıyor.kayıt sırasındaki ayarların resimleri sanırım size daha iyi bir fikir verecektir...1 nolu mic.ses kaydı ,3 nolu resim o sırada çalan müziğin ses kaydı
1-mic kaydı.jpg
2-goldwave kayıt ayarı.jpg
3-o sırada çalan müzik kaydı.jpg
4-aygıt ses kontrol paneli.jpg
5-aygıt ses kontrol paneli.jpg
6-konektör ayarı.jpg
7-jak ayarı.jpg
8-info.jpg
9-realtek ses ayarları.jpg
10-.jpg
12-.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
2-goldwave kayıt ayarı.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı