Kamar33
Kilopat
Daha fazla
Uzun süredir Windows 8'i mi 8.1'e güncellemeye çalışıyordum. Toolkit kullandığım için güncellemeyi alamadım. Zaten 8.1 etkinleştirmek için program olmadığından şimdilik 8 ile idare edeyim dedim. Sonra aklıma eski orijinal Vista'm geldi. 8.1'e yükseltme falan fiyat ararken bir sayfaya denk geldim (BKZ:Windows Vista veya Windows XP'den Windows 8.1'e yükseltme - Microsoft Windows). Bir göz atayım derken sistem gereksinimlerinde 32 bit için Min 1 GB RAM, 64 bit içinse Min 2 GB RAM istendiğini görünce şaşırdım. Şimdiye kadar ben kendi kullanırken ve arkadaşlarım için hep 4 GB ve üstüne 64 bit işletim sistemi kurardım. Acaba Windows 7 de 64 bit için 4 GB isteniyordu da Windows 8 de RAM'i daha verimli kullandığı için mi 2 GB RAM istiyor diye Windows 7'nin gereksinimlerine baktım (BKZ:Windows 7 sistem gereksinimleri - Microsoft Windows) aynı şekilde orada da 2 GB bellek istiyor 64 bit için. O kadar forumlarda gezmişliğim var 64 bit için 2 GB yeterli diyeni görmedim. Benim mi atladığım bir şey var yoksa bir yanlışlık mı var arkadaşlar?