Windows 8.1 ISO açılmıyor

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
RAM
16
SSD veya HDD modeli
M2SSD
Ekran kartı
RTX3050Tİ
İşlemci
İ511400H
Arkadaşlar Microsoft'un sitesinden indirdiğim Windows 8.1 ISO dosyası sanal makine ile kurunca sorunsuz açılıyor ama aynı ISO'yu bilgisayarıma kurduğum zaman kurtarma moduna atıyor ve sistemi açmam mümkün olmuyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Microsoft'un sitesinden indirdiğim Windows 8.1 ISO dosyası sanal makine ile kurunca sorunsuz açılıyor ama aynı ISO'yu bilgisayarıma kurduğum zaman kurtarma moduna atıyor ve sistemi açmam mümkün olmuyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

ISO'yu sisteme nasıl kurdunuz?

İso bozuk olabilir yada flaşa doğru kuramamış olabilirsiniz microsofttan indirdiğinize göre yüksek ihtimal flaşa kurarken hata olmuştur. Tekrar format atınız.

Dosya Ekleri

• 1662052321305.png
    1662052321305.png
    38,7 KB · Görüntüleme: 60
Rufus ile GPT olarak yazdırdım. Windows 10,11 vs kurabiliyorum sadece 8.1 kurulmuyor.

Eki Görüntüle 1503674

Hocam bir de siz kontrol eder misiniz 3 defa denedim tekrar kurup ama işe yaramadı.

Yani pek bilmiyorum ayarlarını ama Rufus'u açtığınızda olan ayarları kullanıyorum sizde onu kullanın bence.

Dosya Ekleri

• 2C6A2FC9-24BB-4419-90C8-CEC1A4C3702A.jpeg
    2C6A2FC9-24BB-4419-90C8-CEC1A4C3702A.jpeg
    91,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
MBR deneyin Windows zaten GPT olarak kurulmuyor genelde.

Oda olmazsa ISO dosyası bozuktur. Microsoft'un sitesinden tekrar indirin ve internet kesintisinin olmamasına dikkat edin.

Oda olmazsa ISO dosyası bozuktur. Microsoft'un sitesinden tekrar indirin ve internet kesintisinin olmamasına dikkat edin.

Eğer oda olmazsa Ventoy deneyin YouTube'da bir iki video ile Ventoy'un nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

Rufus ile GPT olarak yazdırdım. Windows 10,11 vs kurabiliyorum sadece 8.1 kurulmuyor.

Bunun sebebi işlemci nesli ile ilgili. 7.nesilden 10.nesile kadar UHD Graphics 630 dahili grafik birimi kullanılıyor. Bu En az Windows 10 ve üstünü gerektiriyor. Bu yüzden Windows 8.1 kuramıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı