Windows 8.1 kurulum ekranında takılıyor

436077

Hectopat
Makaleler
4
Geçenlerde "a disk read error occurred" hatası vermişti ve uğraşmak istemedim. Şimdi ise format atmaya çalışıyorum fakat Windows'u kurarken kurulum başlıyor kısmında yaklaşık 30-35 dk beklememe rağmen geçmiyor. HDD'de sorun olmadığından %100 eminim üstelik daha 1 yıllık. Linux kurmaya çalıştım ama onda da ilerle dediğim zaman Windows gibi geçmiyor. PC hata vermeden önce Chrome açıktı ve birden kasmaya başladı. Tekrar açtığımda Windows ekranı geliyordu ama açılmıyordu. Sonra Windows ekranıda gelmemeye başladı ve bu hata karşıma çıktı ( a disk read error occurred ) bağlantıları vs. kontrol ettim ve herhangi bir sorun bulamadım. BIOS'ta HDD gözüküyor. Bu lanetli hatanın çözümü nedir? Dediğim gibi HDD'de sorun yok ve şu an yeni bir HDD alamam.

HDD: WD Blue 500 GB 16MB 7200RPM.

HDD'de sorun olmadığından nasıl eminsiniz hocam?
Farklı bir PC'ye yada bilgisayarınızda ki farklı bir porta takıp denemelisiniz.
Disk okuma problemi hatası vermiş zaten en başta.

Benim eski laptopumda daha farklı bir sorun vardı hard disk bir süre sonra bozulacak diyordu ama 2-3 saatte Windows kurdum beklerseniz belki kurabilirsiniz.

HDD de sorun olmadığına nasıl emin oldunuz?
BIOS'ta görmesi sağlam olduğu anlamına gelmez.

SATA kablosunu ve portunu değiştirip deneyin.
Olmaz ise diski sağlam bir sisteme takıp HD sentinel ile kontrol edin.
Şuan için yanımda başka bir bilgisayar yok. HDD'den garip bir ses gelmiyor ve düzgün bir şekilde çalışıyor. En son HDD sağlığı %100'dü.

Garip bir şekilde Windows'u onar kısmı da açılmıyor.

Hocam kurulum ekranın gelmesi yeterli.
Bu ekranın:

1622396633374.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı