Windows 8.1 Lite vs Windows 10 Lite

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
RAM
8GB DDR3L 1066MHz CL7
SSD veya HDD modeli
WD Black 500GB 7200RPM HDD
Ekran kartı
Intel HD Graphics 1.7GB iGPU
Anakart
Lenovo Lancer5A6
İşlemci
Intel Celeron N2820 2.13GHz
Selam. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu konuda ognitorenks Windows 8.1 Pro ile ognitorenks Windows 10 Pro'yu kıyasladım ben şahsen ognitorenks Windows 8.1 Pro'nun arkasındayım çünkü gerçekten güzel çalışıyor ama Windows 10 kullanmalı mıyım düşüncesinin sebebi destek konusu. Bildiğiniz üzere artık Windows 7 ve 8.1 için internet tarayıcısı bile bulamıyoruz ben şu an Yandex kullanarak internete giriş yapıyorum ancak Yandex bazı sitelere giremiyor sorun çıkarıyor fakat Windows 10 üzerinde Chrome başta olmak üzere istediğimiz bütün tarayıcıları kurup kullanabiliyoruz. Güncelleme ve güvenlik konusuna deyinmeyeceğim çünkü ben zaten Windows Update'i sevmiyorum yani hangi Windows'u kullanırsam kullanayım kurduğum sürümde kalacak. Antivirüs kullanarak ise güvenlik konusunda içim rahat. Şimdi size yaptığım testleri sunacağım biliyorum Windows 8.1 daha performanslı ama bir göz atın.
CrystalDiskMark testi.
Windows 8.1;

Ekran Görüntüsü (1).png

Windows 10;

Ogni10Disk.png

CPU-Z bench testi.
Windows 8.1;

Ekran Görüntüsü (9).png

Windows 10;

Ogni10CPU.png

Görev Yöneticisi ram&cpu kullanımı.
Windows 8.1;

Ekran Görüntüsü (6).png

Windows 10;

Ogni10Back.png

Şimdi testleri gördünüz. Oyun performansı olarak 8.1 normal olarak ortalama 10FPS ile önde. Açılış olarak hızlı başlat ile Windows 10 35 saniyede, Windows 8.1 40 saniyede açılıyor. Eğer hazırda bekletme modunu kullanırsam güç tuşuna bastıktan sonra Windows 10 20 saniyede, Windows 8.1 12 saniyede açılıyor Windows 10 düşünmemin sebebi tarayıcı bile bulamıyor oluşum. Umarım doğru bir seçim ile beni yönlendirirsiniz iyi sosyaller.

Eski bilgisayarım için düşünüyorum ama şu konuda biraz endişeliyim. Benim laptopum var ve harici GPU'ya geçmek için Windows 10 çok kolaylık sağlıyordu. Windows 8.1 de bu nasıl olacak.

Onu bana sormayacaksınız hocam bunun cevabı için yeni konu açmanız lazım. Zaten ben bilmiyorum nasıl olacalğını bende sadece dahili GPU var öyle bir geçiş derdim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı