Windows 8.1 Microsoft İçin "Yıkım!" Oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berkayjan15

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
20140704111240672.jpg

Kaynak: The Register, Netmarketshare

Windows 8.x sürümlerinin büyüme hızı, Netmarketshare'in en son rakamlarına göre eski işletim sistemlerinin bile gerisinde kaldı.

The Register'ın raporuna göre Windows 7, son 9 ay içerisinde kararlı bir biçimde büyürken Windows XP, gerilemesine rağmen yüzde 25'in üzerindeki pazar payını koruyor ve Haziran'da pazar payını yükseltmiş görünüyor. Rapor, Windows Vista'nın bile son aylarda büyüdüğünü gösteriyor.

Netmarketshare'in rakamlarında rakip firma Statcounter'ınkilerden çok büyük bir fark yok. Statcounter, Windows 7'nin Haziran ayında yüzde 55.02 pazar payına sahip olduğunu, Windows XP'nin ise yüzde 16.29, Windows 8'in yüzde 7.57, Windows 8.1'in yüzde 6.7 ve Vista'nın yüzde 3.38 pazar payına sahip olduğunu söylemişti. Statcounter'ın son 9 aylık raporları da Netmarketshare'inkine benzer bir tablo çiziyor.

2014070411122364572.jpg

Ve Statcounter'ın rakamları
Ortaya çıkan sonuç, kullanıcıların hem eski, hem de yeni PC'lerinde Windows 7'den memnun olduklarını gösteriyor. Windows 8.x ise her ay milyonlarca yeni PC satılmasına rağmen güçlükler yaşamaya devam ediyor; beklediği sıçramayı bir türlü gerçekleştiremiyor.

Kaynak : Windows 7, XP ve Vista bile hala yükselişte! - Haberler
- CHIP Online

Bana Windows 7 daha cazip geliyor sadeliğinden. Eğer Windows 8'de metro arayüzünü kapatma olsaydı kullanabilirdim. Hem zaten Windows 7'nin DirectX 11 desteği var. Pekte önemsemiyorum. Elimde orijinal Windows 7 varken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı