Windows 8.1 Oem ve Retail keyi yeni bilgisayara taşıma

Microsoft Türkiye teknik destek ile görüştüm.1 yıl içerisinde yeni anakart alırsam önce win8.1 pro kurup yükseltme ile win10'a geçebileceğimi.1yıl sonra ise yeni anakartta win10'a yükseltme yapamayacağımı ama win 8.1 pro kullanabileceğimi söyledi.Herhalde güvenilirdir microsoft teknik destek.
Yeni anakart için lisans tanımlanması gerek. MS Ekibi yanlış cevap vermiş gibi duruyor.

İlk buraya yazmıştım daha sonra microsoft desteke yazdım.Neyse o gün gelsin bakalım o zaman uğraşırız.Ms desteke yeni anakart için lisans tanımlaması isteriz.Bunu ms Türkiye ekibinden mi isteyeceğiz.

@er36po Hocam şu telefonla etkinleştirme nasıl oluyor açıklarmısınız ? Bende 1 yıl içinde yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum da gerekecek. :)
Microsof'u aradığınızda onlar sizi yönlendirecek.
Ya da "Telefonla Etkinleştir" seçeneği seçerek. Tabi internet bağlantısının kesik olması gerek.
Daha da detay istiyorsanız eve gidince SS'li eklerim.
Sanırım bu şekilde korsan kullanıcılar da etkinleştirebiliyormuş.

@er36po Hocam şu telefonla etkinleştirme nasıl oluyor açıklarmısınız ? Bende 1 yıl içinde yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum da gerekecek. :)

Verdiğim linkte Türkiye irtibat numaralarını arayacağız.
Oto telesekreter sistemin verdiği anahtarı isteyecek.
Anahtarı aldıktan sonra kendiside anahtar verecek. Verilen anahtar girilip aktifleştirilecek.
Benim anakart değiştiği için bu yolla aktif etmiştim. Her formatta aynı işleme tabi tuttu beni.
Bende imaj alıp format dönemini kapattım ve o şekilde kurtuldum bu yoldan.

Microsoft Volume Licensing - Activation Centers

Sfc sorun bulamıyor bende. Beta sürecinde eski yapılarda sfc hep sorunlu buluyordu ama şu anda final sürümündeyiz. Siz en üstteki komutu denemediyseniz verdiğim sırayla deneyin. Düzelmezse dediğim gibi yeniden kurulum yapın. Bu iki yoldan birisi kesinlikle sorununuzu düzeltecektir.

Bir de sabit diskte hatalar varsa chkdsk komutlarını deneyin.
Dostum sorunu temiz kurulum çözdü. Yükseltme tekniği ile aynı hatayı yine verdi. Demek ki yükseltmeden sonra, temiz kurulum şart.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı