- Makaleler
- 66
Dostum Windows 8.1 Single Language'yi nereden bulabilirim? Ürün anahtarım var ama yüklemek için elimde ürün yok.
Merhaba,
Evet "Single Language" 'da dil değiştirmek mümkün ama biraz meşakatli.
1. Gerekli .cab dosyasını C:\lp\ klasörünün altına kopyala, klasörü oluşturman gerekiyor. Windows 8.1 için Türkçe Dosyası = https://www.sendspace.com/file/pnts6q
2. Komut satırını yönetici olarak aç ve aşağıdaki komutları sıra ile çalıştır.
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab
bcdedit /set {current} locale tr-TR
bcdboot %WinDir% /l tr-TR
3. Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada tr-TR gibi
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
4. Bilgisayarı yeniden başlat.
Sana verdiğim örnek Türkçe içinde diğer dillerin kodlarını ve .cab dosyalarını senin arştırıp bulman lazım.
Merhaba,
Sana verdiğim örnek Türkçe için. Eğer başka dilleri kurmak istiyorsan kodlarını ve .cab dosyalarını senin araştırıp bulman lazım.
- Gerekli .cab dosyasını C:\lp\ klasörünün altına kopyala, klasörü oluşturman gerekiyor. Windows 8.1 için Türkçe Dosyası = https://www.sendspace.com/file/pnts6q
- Komut satırını yönetici olarak aç ve aşağıdaki komutları sıra ile çalıştır.
Kod:DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab bcdedit /set {current} locale tr-TR bcdboot %WinDir% /l tr-TR
- Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım. en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada. Misal tr-TR gibi.
Kod:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
- Bilgisayarı yeniden başlat.
Arkadaslar ben Türkçeyi İngilizceye çevirmeye çalıştım. Pc şu an açılmıyor size tavsiyem Microsoft ile görüşün. Bu yöntem sağlıklı değil. Pc calismiyor telefondan yazıyorum
Merhaba Windows 10 21H1 64 bit için İngilizce .cab dosyasını bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz?Merhaba,
Sana verdiğim örnek Türkçe için. Eğer başka dilleri kurmak istiyorsan kodlarını ve .cab dosyalarını senin araştırıp bulman lazım.
- Gerekli .cab dosyasını C:\lp\ klasörünün altına kopyala, klasörü oluşturman gerekiyor. Windows 8.1 için Türkçe Dosyası = https://www.sendspace.com/file/pnts6q
- Komut satırını yönetici olarak aç ve aşağıdaki komutları sıra ile çalıştır.
Kod:DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab bcdedit /set {current} locale tr-TR bcdboot %WinDir% /l tr-TR
- Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım. en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada. Misal tr-TR gibi.
Kod:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
- Bilgisayarı yeniden başlat.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.