Windows 8.1 Single Language Dil Değiştirme

Merhaba,

Evet "Single Language" 'da dil değiştirmek mümkün ama biraz meşakatli.

1. Gerekli .cab dosyasını C:\lp\ klasörünün altına kopyala, klasörü oluşturman gerekiyor. Windows 8.1 için Türkçe Dosyası = https://www.sendspace.com/file/pnts6q

2. Komut satırını yönetici olarak aç ve aşağıdaki komutları sıra ile çalıştır.

DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab

bcdedit /set {current} locale tr-TR

bcdboot %WinDir% /l tr-TR

3. Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada tr-TR gibi

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages

4. Bilgisayarı yeniden başlat.

Sana verdiğim örnek Türkçe içinde diğer dillerin kodlarını ve .cab dosyalarını senin arştırıp bulman lazım.

Ben Windows 8.1 SL Türkçe sürümü İngilizceye çevirmek istiyorum.
İlk olarak windowsun sitesinden cab dosyasını indirdim ilk kodu yazdım tamamlandı.
ancak ikinci bcdedit kodunda hata alıyorum
"sistem belirtilen dosyayı bulamıyor"

bununla format atmadan dil değiştirmek mümkün mü_?

Merhaba,

1. Gerekli .cab dosyasını C:\lp\ klasörünün altına kopyala, klasörü oluşturman gerekiyor. Windows 8.1 için Türkçe Dosyası = https://www.sendspace.com/file/pnts6q
    • Kod:

3. Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım. en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada. Misal tr-TR gibi.
    • Kod:
Sana verdiğim örnek Türkçe için. Eğer başka dilleri kurmak istiyorsan kodlarını ve .cab dosyalarını senin araştırıp bulman lazım.

Çok gerekli bir bilgi, teşekkürler Zekeriya. Bende burdan buldum yaptım:
Windows 8 Single Language edition can have its language changed |Serge's IT Spot

çok acil yardımınıza ihtiyacım var, dediklerinizi harfiyen uyguladım, regedit den kaldırdım türkçeyi ingilizce varken, yeniden başlattım, ve bilgisayarım geri açılmadı ne yapmalıyım ne etmeliyim bi yardım edin nolur. içindeki bilgilerin gitmesi demek büyük sıkıntı demek.

Arkadaslar ben Türkçeyi İngilizceye çevirmeye çalıştım. Pc şu an açılmıyor size tavsiyem Microsoft ile görüşün. Bu yöntem sağlıklı değil. Pc calismiyor telefondan yazıyorum

Merhaba,

• Kod:

3. Regedit ile gereksiz dil dosyalarını kaldırman lazım. en-EN gibi ru-RU gibi kullanmak istemediğin dillerin kayıtlarını kaldır. Tek bir dil kalmalı burada. Misal tr-TR gibi.
    • Kod:
Sana verdiğim örnek Türkçe için. Eğer başka dilleri kurmak istiyorsan kodlarını ve .cab dosyalarını senin araştırıp bulman lazım.
Merhaba Windows 10 21H1 64 bit için İngilizce .cab dosyasını bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı